< Till bloggens startsida

En liten återblick

Hej kära vänner och bloggläsare!
Jag sitter just nu hemma i huset i Igelösa, tänkte hälsa på ett par dagar men tänkte ej på att min familj faktiskt har arbeten att gå till i veckorna. Så jag roar mig med att blogga istället för att umgås!

Igår satte oss Maria och jag, några timmar senare än vi tänkt oss mest eftersom vi är som vi är, i min lille bil i Skuran och satte iväg mot Kalmar. Resan tog denna gång *trumvirvel*  ... fem timmar och en kvart att genomföra! Men då fick vi oss både ett rejält skrovmål i Kristianstad och en rejäl pratstund i Tranås där vi egentligen stannade för att fika men fiket var stängt och vi var så pratsugna att vi helt enkelt satt kvar i bilen och babblade tills rutorna immade igen. Så kan det gå.

Anledningen till att jag hörde av mig på bloggis är att jag börjat sortera ut bilder att framkalla från tågluffen och hittade guldkorn som jag vill dela med mig av. Mest för att jag saknar att resa. Hoppas det är okej med er, puss.
 
(Något o-ordnade möjligen ...)
 
Så fint moskétak.
Det saknade turkiska teet från Hafiz Mustafa.
Liten väggteckning från Stray Cat Hostel i Istanbul.
Liten gubbe bredvid stor helig man i Prag.
Ska guldkorn väljas ut är denna så självskriven den kan bli. Så. Fin.
Bergslandskap någonstans i Bosnien.
Maria blåser bubblor i Vondelpark i Amsterdam.
Elin och Carolina samtalar på en Amsterdamsk bänk.
Amsterdamkanal.
Mysigaste badplatsen i Rovinj i Kroatien.
... och en toalett med sjuuukt låga dörrar på tågstationen i Sofia, Bulgarien.
 
Jag vill tågluffa igen!
Fast först vill jag åka till Asien.

Och ALLRA först vill jag ta mig ner till Igelösaskogen och Igelösahavet. Saknat dem.
 

2014

Kära kära folk. Gott nytt år på er! Och glatt 2014!

Så här i nyårstider är gänget för en gångs skull ordentligt samlat och allt är precis som det ska vara.  Här kommer en snabb och liten men naggande god update i oss inblandades livscykel. 

Vår heligaste Maria har under hösten varit i England och lärt sig riktigt skillad brittisk engelska. Och som vi nu så otroligt stolta kan berätta har hon kommit in på läkarlinjen i Lund och flyttar ner dit inom rätt snar framtid. All lycka tillönskar vi dig, vår godartade vän.

Vår favoritElin har glidit ner i södra delarna av Sverige, närmare bestämt Skurup! Där har hon skaffat sig ett jobb på Plantagen och så vitt vi vet har hon varit en jäkel på att sälja granar.  Köp en palm, få gran på köpet! (Källa osäker)
Nu planeras det en asientripp senare i vår (med stora delar av järngänget inblandade)

Måns. Den glänsande och tappre. Även han har stora planer på gång. Det ryktas om en stor resa till The Land Down Under+lite andra länder. (Även den här resan innehållet flera av oss andra) Om någon kärvänlig själ vill skriva en komplett packlista till vår vän kan vi lova att det belönas.

Och så sist, och ja, iallafall kortast: Carolina den stora.
Under hösten har hon knegat i grannlandet Norge. Tillslut tröttnade hon på purjolöksfabriker och julepølse, flydde landet och kommer antagligen inte återvända på ett bra tag. Nu ska hon iväg till France för att"pumpa puder"(som de coola skibummarna tydligen säger) i några månader. Efter det är även hon inkluderad i den ännu inte så välplanerade, men oerhört spännande Asienresan.

Så. Från oss alla. Till er alla. Nu låter vi detta året bli minst lika awesome som förra.

Fridens liljor🌷💐

/C


RSS 2.0