< Till bloggens startsida

Donald

I Antigua finns det en man. Han bor i en husvagn på gatan. Han är alltid full, även på dagen. På natten festar mannen iklädd jättestor sombrero på café No Sé. Han är lite av en kändis. Vi lärde känna mannen på Earth Lodge. Han köpte en gammal hatt och fick oss att prova två. Det är en spännande och mycket kul man.

Lite "Santa Superstar Number One 2.0"


Antigua

Okej, lite uppdatering från veckorna i Antigua:

- Helg nr ett hängde vi i stan och gick på marknad. På söndagen gick vi upp till det kända (?) korset som blickar ut över hela Antigua tillsammans med vår roommate Carla. På eftermiddagen satt vi på en mysig trädgårdsrestaurang och på kvällen hängde vi på ett ställe med lägereld, livemusik och de obligatoriska höftskakande 40+arna utanför toalettdörren.

- Helg nummer två var vi också i Antigua. Vi hängde med roommate nr 2, Daniella. På kvällen mötte vi en snubbe, född i Jugoslavien och klädd i jordnära sjömanskeps som dagen efter hade fixat en shuttle till Earth Lodge, precis det stället vi ville besöka men inte hade haft ork att fixa transport till. Och vilket ställe det var! Mitt ute i ingenstans med utsikt över tre vulkaner, berg och småbyarna. Här fanns det god mat, sköna människor och livemusik.

- Häromkvällen var vi på quizparty (som
vi lyckades komma försent till.. men det gjorde inget för innan det var vi på pre-quizparty hos James tillsammans med danskarna och hans roommates.) James är en skön snubbe som tar lektioner på samma skola som vi. Han ser lite ut som "Crocodile Dundee". Nej, han ser mycket ut som honom. Han praktiskt taget är honom! Det enda han saknar är den stora kniven i bältet. Men vem vet, han kanske även har den, i smyg.
Det visade sig även att det råkade vara hans 60årsdag. (Det är liksom inte första gången vi lyckas ramla in på folks födeösedagskalas...)
Så om ni har vägarna förbi Antigua den närmaste veckan, sväng förbi James!

Nu sitter vi och bättrar på brännan på stranden, som är svart pga. vulkanerna.. Coolt va?!. (Här har de även de bästa papaya-milkshakes'en någonsin! Och det är inte ett litet dricksglas man får. Nej, här serveras de i halvlitersskålar!)
Eller, Maria ligger och blir fint brun. Carolina sitter lite halvt i skuggan efter ett gulligt förmaningstal av far Stefan. "Du är fin som du är, men ditt skinn är kasst anpassat för sol så bränn dig inte. Då blir man ful när man är gammal!"(typ så)

Nu ska vi kanske ta ett dopp i vågorna. Nästan mer ett träningspass-sjuukt höga vågor! Men oroa er inte, fega som vi är leker vi snällt i vattenbrynet när alla de andra coola barnen bodysurfar.


Hur många minusgrader har ni hemma?

Vi har precis kommit fram till vårt nya hem för veckan. Nu äter vi pasta. Tjolahopp!


Här var det gammal fest!

Titta vad jag lyckades gräva fram ur januariarkivet! (Arkiverar man en månad som inte ens är slut än?)
Hele vift-gänget plus 2. Fint, tyckte jag, så då får ni också titta.
 
 
Skicka era tacksamhetsgåvor till: Elin. (För så fin var den, det vet jag att ni tycker.)

London fångat med turkos kamera

Hoppsan! Vi gick inte alls i St. John's Park. Jag var felunderrättad. Vi var i St. JAMES Park. Så tokigt kunde det tydligen bli i morgonförvirringen igår. Men struntsamma, här är lite bilder!
 
Dinosaurier! Gillar skuggan. (Natural History Museum)
Fortfarande på muséet. Blå avdelningen var min favorit, för där fanns sånahär.
Ful.
Elin och Ellen i samtal med ganska gammal panda.
Mina alldeles förträffliga resesällskap!
Och så lite vin på engelsk pub efter Lejonkungenmusikalen (som sagt var helt underbart bra).
Dunderfrukost på The Breakfast Club. Bacon, pannkakor med lönnsirap, potatis, äggröra, korv och smoothie tryckte vi i oss, och sen behövde vi inte äta mer den veckan.
Mätt tjej på riktigt mysigt ställe!
 
Sådär, det var första högen. Kommer nog en till skulle jag tro, för London var så himla fint!

Y tu piña también

Hola! Här sitter vi och pluggar lite.

(betyder med andra ord att vi skypar med Elin, dricker kaffe och chillar wifi...)

Men vi borde plugga iallafall, vi har ett slutprov idag. Inte vet vi hur, varför eller när. Men vi tänker att det löser sig!

Bild 1: Maria beredd på kort.

Bild 2: smygkort på Maria när hon försöker memorera diverse spanska ord. Ganska nöjd. Ny profilbild?



(Har även en starkare känsla av att hon inte kommer uppskatta detta inlägget jättemycket!)

 

 


Välkommen bonnabränna.

Idag har vi ökar kontrasterna en aning.


Snart ska vi saga hejda

Nu sitter vi (jag och Elin) har pa vart fina hostel och har precis checkat ut vaskorna. Sen ska vi ata massa middag, och bunkra upp med chips infor en natt pa flygplatsen. Spannande!

Idag har vi besokt Brick Lanemarknaden och gatt en liten svang i St John's Park, bland annat. Mycket trevligt! Vi har dessutom satt i oss en hel del kaffe p.g.a. bristande nattsomn inatt. Vi var namligen ute med ett gang av Ellens aupairkompisar igarkvall och hade kul! (Och for forsta gangen sen vi kom hit gick jag utan understall. Har hela tiden gatt runt och sett ut som om jag ar helt redo att ta klivet ut i skidbacken, men som sagt, det ar KALLT har). Kom hem ratt sent och trodde att vi skulle fa sova, men icke! Vara australiensiska rumskompisar stovlade in annu senare och en av dem hade till och med med sig ett ragg. Det har hant mycket spannande i var sovsal sen vi flyttade in vill jag lova! Idag hittade jag en ny troja nerpackad i min vaska till exempel. Tack, tack, vem det nu var som la den dar, men den var ful sa jag ville inte ha den.

Nu ska vi aka buss nagonstans och ata. Hejdo!


Nu firar vi lördag på terrassbar.


Vi tror han ville åt vår ordbok...den jäveln.

 
Vi träffade nyss en allvarligt udda person. Han var helguatemalan men kunde av någon anledning prata över tjugo språk. (Enligt honom själv) men grejen var att han faktiskt KUNDE prata svenska!
Eller.. Han kunde iallafall utförligt berätta vilka olika sorters ordböcker han ägde. Vilket han också gjorde.
 
"Jag har en ordbok på spanska till engelska, engelska till spanska. Jag har en ordbok på spanska till holländska, holländska till spanska. Jag har en ordbok på spanska till japanska, japanska till spanska. Jag har en ordbok på spanska till danska, danska till spanska."
 
(ja. Ni fattar grejen. Så höll han på i minst fem minuter. Men sen kom slutklämmen:) 
 
"Jag har en ordbok på spanska till italienska, italienska till spanska. Jag har INTE en ordbok på svenska till spanska, spanska till svenska."
 

 
Dessutom hade killen fått för sig att "guiy" var ett ord på svenska. För han använde det i nästan varje mening. 
 
Men annars var han duktig!

Ett litet hej fran London!

Hej allihop (alla 6 dagliga lasare)!

Vi har det bra har borta i London, idag tog vi chillmorgon och spenderar den nere i hostelets bar/reception dar vi noga kollar in de andra boendenas skor for att forsoka komma fram till vilka som bor i vart rum. Vi bor i ett rum med tva illsnorgrona trevaningssangar, och hittills har vi inte fatt sa mycket som en glimt av ansiktena pa vara fyra rumskompisar. De sover hela tiden! Eller sa sover vi nar de kommer hem mitt i natten och ramlar runt och for oljud som om deras liv hangde pa det. (Idioter.) (Skojar bara.) Dessutom fick Elin och jag turen att hamna i varsin mittensang, vilket innebar att vi maste dyka sa smidigt som mojligt in i och ala ut ur sangarna, och dessutom att vi har snarkande man av okant ursprung bade i sangen over och under. (En vet vi dock ar fran England, inte for att vi nagonsin traffat honom i vaket tillstand utan for att han ratt som det var borjade skrika diverse svordomar i somnen igar natt). Och vi gar alltid upp forst, hurtiga som vi ar, sa att smyga har vi fatt ovning pa! 

Senare idag ska vi traffa Ellen, efter att hon slutfort sina jobbsysslor, och aka till Camden. Blir nog bra! Hoppas pa att understallet varmer lite battre an tidigare dagar har, London ar KALLT!   
 
Och vet ni vad? I forrgar var vi och sag Lejonkungenmusikalen! Det ni. Helt fantastisk var den, saklart. Och igar at vi brakbrunch pa The Breakfast Club (och var sen matta hela dagen), var pa matmarknad, fikade med utsikt over Themsen, sag en kvinna med en HEL rav pa huvudet och hittade en riktigt stor och labyrintliknande australiensisk bar. Nu lyser solen in genom det halvrena fonstret, sa nu ska vi ut! 
 
 
Elin i frukosttagen, en skylt utanfor Breakfast Club och en bild fran Lejonkungen som jag snodde fran google. 
(Mobilbilder, forlat for det. Vill ni se fina bilder kan ni ju alltid scrolla ner och se hur det ser ut i Guatemala istallet!)
 
 
 

"Salsa Dreams"

Vill ni veta någonting mer? Vi har gått på danskurs. Två gånger. Med salsa och merengue.

Första gången var lite speciell, vi hängde kvar lite på skolan för att utnyttja internetet. Det ena ledde till det andra, som det lätt gör när det gäller oss, och hipp som happ var vi med på danskurs. Vad vi inte fattade förrän vi kom dit var att alla på denna danskurs tillhörde samma franskaklass, kände varandra mycket väl och tillochmed redan var uppdelade i jämna par. Efter att ha blivit utstirrade ungefär en halvtimma smet vi lite försiktigt därifrån.

I måndags var det dags igen! Denna gång en allmän kurs för folket på skolan. Det var vi, våra danska polare, en full amerikan, en tjock australiensare (som överraskande nog var bäst, han hade en del att skaka om man säger så...) och en kanadensare som jobbar på skolan. I en timma dansade vi, shakade loss (typ) och hade jättekul! På kvällen träffade vi vår danslärare på krogen. Så nu är han vår vän. Majk! (Denna gången 28! Trettio år yngre än Istanbuls-Majk. Känner att den här bloggen snart behöver en ny kategori. Enbart för alla dessa olika Majks världen över!)

Värt att tillägga är dessutom att vi har haft nytta av våra nya kunskaper! Här är det nämligen inte disco-skaka-rumpa-dans som gäller ute. Det är pardans.

Ha det nu så himlahimlahimlahiiiimlaaa bra alla våra fina läsare, we love you all!!!!

(Hehe.)


Här är ett finfint album från detta finfina land!

Hoppla! 


Guatemala är ett land som lätt fastnar på bild. Överallt man vänder huvudet finns det möjliga motiv för inramning.

Så med kameran i högsta hugg reser vi omkring. Här är ett album man kan kila på om man inte har bättre för sig.

 

En Ögonsten Från Guatemala

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151361669460238.506566.574815237&type=3

 


Sista gången gillt brukar man ju säga ibland.


Tekniken är ej samarbetsvillig. Inlägg 2 -bilder från Pacaya.

 

Pic's från Pacaya!

 
Tummen upp för atletisk vulkanklättring!
 
För tillfället lugna kor. 
 
Den obligatoriska "le fint för nu ska vi ta gruppbild med vulkanbakgrund."
(Vulkan Agua bakom)

Lite reseplaner

你们好

 

okej, detta inägget är inte lika coolt som att berätta att man dricker drinkar för 4 kr eller att man bestiger vulkaner ELLER att man blir jagade av kor. Men här kommer dock en uppdatering om min resa.

 

Här sitter jag och planerar min resa lite lätt. Ju mer jag läser desto mer fascinerad blir jag. Visste ni exempelvis att det finns Kinesiska pyramider? Och väldigt många dessutom. Finns så otroligt mycket man vill se och göra. Jag kommer Jobbar varje vardag mellan 9:00-18:00 så det blir ju på helgerna man får göra sina utflykter. Chefen på Företaget antydde dock att det finns möjligheter att få ledigt fredagar vilket gör det lite lättare för mig. Det stora problemet är dock att Kina är så Stört stort!! Om jag vill till se Terrakottaarmen, vilket jag självklart vill, så tar det 17h med bil och ungefär lika länge med tåg. Detta gör att jag kommer behöva vara ledig de fredagar jag vill iväg. Och jag kan inte tänka mig att jag får ledigt varje fredag därför behöver jag verkligen välja ut vad jag vill se. Så om ni läsare har några förslag på vad jag ska åka och se så kommentera gärna detta inlägg, eller kontakt mig på Lunarstorm: Thigerboy. Nej, men skämt och sidor skriv gärna i kommentaren.

 

De ställen jag är intresserad av just nu är:

 

Shanghai.

Är kinas Handelscentrum och den stad som utvecklats mest.. Skulle vara otroligt kul att se hur det ser ut.

 

Hongkong

Jag måste till Hongkong för att mitt visum ska räcka så länge som jag är borta och tänkte därför stanna en längre tid här.

 

Guilin

Detta stället hittade jag igår när jag letade. Kan vara det vackraste stället jag sett i hela världen. Googla och se bilderna ni kommer bli helt stumma av fascination. Att åka på floden här och se den vackra naturen känner jag är ett måste!

 

Xian

Här finns terrakottarmen och några kinesiska pyramider som hade varit  roligt att se.

 

Det är dessa platser jag funderar på just nu. Hade dock också varit coolt att åka och se pandor men vet inte hur mycket jag hinner. Men vet ni några ställen som man absolut inte får missa så skriv nedan!

再见

 


Hej hå. Pacaya och så.

Kära befolkning!

Igår gjorde vi något fränt. Vi besteg en vulkan!

För det första så insåg vi hur ofantligt slappa vi råkat bli. Lätt flåsiga och tillsammans med tio andra mer eller mindre atletiska personer traskade vi upp på vulkanen Pacaya. I släp hade vi ex antal hästar, om någon av oss skulle ge upp. Efter de första tio meterna hade vi första tantan uppe på hästen...

Värt att veta om Pacaya:

- Toppen ligger 2552 möh
- den har varit aktiv i minst 23000 år.
- 23 kända utbrott
- senaste utbrottet 2010 som sprängde bort 50 m av vulkanen i höjd.
- man kan grilla marshmellows i de varma hålen vid toppen.
- det är fett fint.

Efter en och en halv timmes flås kom vi upp. Svart sand, rykande krater och en riktigt fräsig utsikt.

Sen var det dags!

Dags för det som alla kommit dit för.

Marshmellowsen.

Så grillade vi lite i de ångande hålen, tog bilder och så var det dags att gå ner.
Värt att tillägga är även att vi blev jagade av de vulkandboende korna på vägen ner. Mycket dramatiskt!

Om ni någon gång planerar bestiga Pacaya, ta då med er en varm jacka(det blir fruktansvärt kallt när solen går ner), en "subway-macka"(två av våra vulkansbesigande vänner hade tagit med sig det, vilket gjorde salivproduktionen hos oss andra avsevärt mer aktiv), ficklampa (om man vill ha en gnutta chans att se vart man sätter fötterna när man blir jagad ner för vulkanen av korna...)(Vi hade inte det.) Bara några små tips från oss erfarna.

Nu sitter vi här på café "y tu piña también". Jag avnjuter wifiet och Maria pluggar preteritum. (Hon är jätteduktig-bara så ni vet!)

Besos y abrazos!

(Återkommer med bilder-glömde visst ladda batteriet i kameran nu.
Men de finns!
Så frukta icke och håll ut!)


Utan snus i åtta dagar försmäktar vi på denna ö.

Igår var vi ute med våra danska buddies med flera. Vi drack drinkar - mohito, bacardi lemon, rom & cola... för 4 kronor styck. Slå det om ni kan!


Visste ni att... (2)

I Guatemala:

- är det så vanligt med strömavbrott att man uppmanas att alltid ha en ficklampa till hands.

- frukost är dagens överlägset bästa och mest spännande mål, det kan vara pankakor, fruktsallad, platanos... och bönor såklart!

- säkerhetsåtgärder såsom hjälm existerar inte. Och finns det plats i en bil, på ett flak eller biltak etc. så varför inte utnyttja den?

-det finns inga tamponger. (tuppa inte av av obekvämhet nu Måns... det är naturligt.).

- då och då stängs vattnet utan förvarning av på obestämd tid. Blå plastdunkar med reservvattten är att rekommendera för situationer som dessa. Att komma ihåg vilket håll som öppnar respektive stänger kranen är också att rekommendera för att undvika översvämning när vattnet återkommer.

- som tjej ska du gärna gå i 10 cm klack (isch), det är som gympaskor typ. OBS inte om du är europé, då blir du plötsligt en halvmeter längre än lokalbefolkningen.

- det är mycket vanligt med bordsbön. Carro har en förmåga att lyckas störa dessa mer eller mindre brutalt.

- man lägger till "ita" på förnamnet då man är familjär, vilket gör att Maria kallas MARITA... Hahaha herregud.

- det är 8- 10 jordskalv per dag, men det är bara ett fåtal av dessa som känns.

- det finns inga vägskyltar. Stopptecken kan förekomma ibland men annars är det bara att tuta och köra


Lite fler bilder (med uppladdningshjälp av Elin den lysande och underbaraste)!

  Jag blev ombedd av mina vapendragare i söder att lägga upp lite bilder åt dem eftersom deras teknik strular lite smått ... Så här har ni!
Gatan där det bos, Calle de Hermano Pedro (tror de)

Maria med "Raffe-man" och Brenda
 
Carro + huskatten Pierre (fast han heter egentligen något annat)
 
Varsågoda, vänner!

/Elin

Carro hälsar att hon fått någon sorts hudåkomma ...

 
... nä, skojar bara. Det var nog skype som inte riktigt ville.

你好

你好

我叫Måns.我是瑞典人. 我会说瑞典话, 我也会说英国话. 我二十岁. 我属鸡. 我很美 可是 我不很高. 我学中文, 可是我的中文不很好. 我喜欢喝茶. 我爸爸叫MAGNUS. 他的太太叫MALIN.

他们的三个孩子. MAX, MILLE 和 我. 我们的房子是红的.

我二零一三年三月一好要去北京.

再见

Ta det lugnt läsare, detta är ingen kinesiskt sexreklam, utan det är bara lilla jag, Måns Axelsson som precis har presenterar mig  och min familj på Kinesiska. Det är ju så att det finns även en pojk i denna blogg och det är jag. Medan mina damer reser till Sydamerika kommer jag att vara på andra sidan jordklotet, alltså I Kina. Vad jag ska göra där? Är lite oklart, men jag vet att jag får en lägenhet och ett arbete så det känns ju bra. Sen hittar man väl alltid någon rolig person att umgås med där nere, finns ju en del människor.

Aja, Ville bara kort presentera mig så återkommer jag när det börjar närma sig!:D

 

Översättning:

Hej!

Jag Heter Måns Axelsson. Jag är svensk. Jag kan prata Svenska, jag kan också prata engelska. Jag är tjugo år. Jag är född i tuppens år. Jag är snygg men jag är inte lång. Jag studerar kinesiska men min kinesiska är inte så jätte bra. Jag gillar att dricka te. Min pappa heter Magnus. Hans fru heter Malin. De har tre barn, Max, Mille och jag. Vårat hus är rött. Den första mars 2013 ska jag åka till Peking!

På återseende.


Här har vi resans första bilbomb!


Lite religiösa har vi också hunnit vara

I lördagskväll var vi med om något mycket spännande. Vi följde med vår värdmamma på gudstjänst med Jehovas Vittnen. Det hela började mycket bra när hon redan utanför huset frågade "vart har ni era biblar!?!?" varpå vi tittade på varandra med fasa i blicken. Det hela slutade med att vi traskade iväg i tighta svarta jeans istället för den obligatoriska (?) långkjolen med lånade spanska biblar instucken under armen, familjen hade som tur var flera stycken att låna ut. Sen satt vi på gudstjänst. I två timmar. På spanska. Men vi hade att göra för i varannan mening var det ett nytt bibelord som citerades och som församlingsmedlemmarna förväntades läsa i Bibeln och efter varje stycke var det dags för förhör. typ. Vår värdmamma hade också att göra. Carro gjorde nämligen allt för att hålla tillbaka sin hosta för att inte störa de bibelciterande vittnerna i lokalen, vilket resulterade i att hon tårögd och aningen mörkröd i ansiktet satt och tungandades. För att rädda henne sprang värdmamman och köpte vatten och halstabletter, hur söt? (Carro höll inte på att dö för er som undrar, hon mår bättre nu).
Sen blev vi kramade och pussade på av diverse främlingar och inbjudna till bibelstudier varje torsdagseftermiddag. Vi hoppas att vi lyckas krångla oss ur det sistnämnda, men den som lever får se... Ha det! 
 

Idag tog jag ett beslut.

Hej och sådär!
 
Idag har jag varit i Kalmar och inhandlat pannlampa, nya hörlurar till ipoden och ett par byxor med massa fickor (dock inga så hi-tech att jag skulle platsa i Wetterstadfamiljen, men det är iallafall varken jeans eller tights). Stackars Måns som hade oturen att vara med fick även hänga med mig runt och kika på ryggsäckar, sovsäckar, plastbyttor och diverse annat halvkul. Om ni kikar lite lite till höger på skärmen ser ni nämligen att en ny kategori har dykt upp, en som heter "Elin i Sydamerika". Nu har jag liksom äntligen bestämt mig! Känns grymt. Den 13 mars flyger jag mot Chile med Rosa bussarna. Tumme upp!


För att göra allt lite tydligare:

Hej ni som inte varit här innan! Tänkte bara reda ut eventuella förvirringar eftersom det mitt i det spännande reseskrivandet från Centralamerika ligger ett inlägg om ... London. Detta är alltså inte BARA Marias och Carros Guatemala-blogg, eftersom även Måns och jag bloggar lite sådär ibland. Tids nog kommer ni till exempel ha möjligheten att läsa spännande inlägg om Måns liv i Kina. Bra va? Stay tuned!

Jag har en plan! En liten.

Yes! Nästan en vecka av min vår är planerad! På onsdag åker jag och min vän Elin (ja, vi har samma namn och det är jättepraktiskt när vi ska presentera oss) till London! Där ska vi träffa au pair-Ellen, besöka Brick Lane-marknaden och ha det allmänt bra. Dessutom ska vi bo här:

 
Tog den mest fördelaktiga bilden hostelet hade att erbjuda. Seriöst, ni vill inte se köket. Det var minst sagt halv-fräscht. (Antar förresten att mannen-i-de-beiga-byxorna bakom baren ingår i köpet?)
 
Nu ska jag sätta mig och leta skor, för jag behöver ett par vandringsskor med jättegrov sula. Pronto.

Ett litet försvar!

Riktigt så här illa var det faktiskt inte måste jag få säga i mitt försvar!

Jag fyllde den halvtomma tuben hemma, med tandkräm. Det jag trodde att den resterande delen av tuben också bestod av!
Så den första tiden var det ju faktiskt stor del tandkräm! Och Maria! Du får faktiskt vara med lite i mitt "blondin-fail", du använde den också!

(Jag borstade alltså inte tändernas rent myggmedel i fem dygn!)


Odomos- tandkräm vs myggmedel?

Carolina den smarte har seriöst jag tagit uttrycket dum som en blondin till nya levlar!...

Imorse, efter fem dagar, kommer hon nämligen på att hennes tandkräm smakar tvål. I fem dagar har hon använt detta som tandkräm. Det är INTE tandkräm.

Det är ett mycket "advanced mosquito repellent cream. Safe, Effective, Anywere."


Visste ni att...

Att i Guatemala
- äter man inte kött (typ)
- i själva verket lever man bara på böner med diverse tilltugg
- inget varmvatten, snabbduschen har fått en ny betydelse
- alla ler öppet när vi möter dem på gatan, om det beror på att vi är blonda eller ser allmänt konstiga ut vet vi inte riktigt.
- det är sjukt vanligt med lokala indianspråk, vilket försämrar självförtroendet när man tycker att man borde förstå "spanskan".
- det är en självklarhet för alla med hus att ha en avancerad botanisk trädgård med fontäner, exotiska frukter + en och annan fågel
- jordskalv är lika vanliga som att Måns säger fel på svenska, vi har redan upplevt ett. (OBS det var rätt mesigt. Vi överlevde).
- att varje indianstam (bara runt Antigua finns flera stycken) har sina speciella kläder, dessa tillverkar de själva och det kan ta upp till 8 år för en indiankvinna att väva en komplett dräkt.
- att vi sticker ut vart vi en går, som vita jättar på grönbete.
- alla är typ 1.30 långa. Som sagt, vi är jättar.
- om ett killgäng inte visslar på en tjej betyder det att hon är ful. Eller kanske lite äcklig.
- allt är billigt. Bussen till Sankta Maria (närmsta indianbyn) som tar cirka 20 minuter kostar 3 kr.

Vi återkommer.


Un Temblor

VI HAR VARIT MED OM VÅRT FÖRSTA JORDSKALV!

Ganska coolt.

Vi satt på taket och försökte pränta in lite spanska ord, tror till och med att vi försökte böja verbet jordskalvsskaknigar (här finns ett sånt ord!).

Så skakade hela taket, eller ja... Ett litet mes-darr... Men ändå! Helt lagom för att vara vår första gång!


El jardin de "La Union"

Godmorgon hela högen!

(Vi vill bara informera er trogna läsare att internetåtkomsten i detta land är aningen extrembegränsad... Hoppas ni står ut, vi jobbar på bättre lösning!)

Nu sitter vi här på vår rast i skolans härliga trädgård! (Carolina försöker skaffa sig en human hudfärg...)
Sen ska vi ut på spatsering i Antigua!

Ha't gött!


OBS: Maria har ingen pluftsröv. Det är en väska som ställer till det på bilden.

 
HolaHola hemma i svearike.
 
Det är sjukt svårt att komma på något vettigt att skriva. Såhär mycket har det inte hänt på 48 timmar sen morsan föddes. 
Vi har ätit flertalet bönbaserade måltider. Skaffat oss guatemaliesiska samsungmobiler, här även kallade "frijolitos"-minibönor. Druckit cirkus 7 koppar kaffe, upplevt ett extrem jet lag, snackat spanska mer eller mindre bra (beroende på om du heter Carolina eller Maria). Vi har blivit erbjudna en exklusiv "Opa Gangnam style"-ringsignal till våra hitechmobiler från vår operatör, för bara några ynka quetzales. (Vem nappar inte på det liksom?!) Vi har haft en längre konversation om olika typer av sura uppstötningar (cirkus en hel middag
) med vår söta husmor Maria Elsa och inrett vårt lilla rum så gott det går. Vi har också hunnit chilla lite sol på taket och titta på vulkanerna och bergen (som för övrigt är det enda Maria kan prata om på spanska, vilket hon också har gjort hela dagen, El vulcano activo..). 
 
Nu blir det nog snart bönor igen! 
 
 
PS: Maria hälsar tack för tomtekniven. Mycket käck! DS.
 

Just det Maria!

God jul önskar jag och Carro!
 
 
Denna skapelse köpte vi på julmarknaden på slottet, så att även om du missade den p.g.a. Afrikaresa skulle du ha en fin souvenir därifrån i år också. Hittade den nyss i min garderob, du får den när du kommer hem. Vet att du längtar något otroligt nu. Puss!

Ps. Det är en smörkniv.

Mest svammel (från Sverige)

Hej på er!
Vill inte skräpa ner med tråkiga hemma-i-Sverige-inlägg nu utan mest berätta att jag håller på lite smått med att försöka planera upp min egen vår. Bland annat gör Måns och jag vårt bästa för att hitta en billig resa till London så att vi kan hälsa på Ellen, och jag har funderingar på att antingen söka jobb för en månad eller så, eller att använda min lediga tid framöver åt att åka och hälsa på kompisar utspridda över Sverige.
Och sen, förhoppningsvis och tumhållningsvis, åker även jag ut på en spännande resa! Vad det blir säger jag inte nu, mest för att jag har så helsikes svårt att bestämma mig. Men jag filar på planerna och kommer längre varje dag som går. (De dagarna det inte går bakåt p.g.a. ny idé ...)
 
Så, det var mitt liv just nu! Gör även mitt bästa för att inte tänka på hur lång tid det dröjer innan jag får återse mina kära, fina, underbara Guatemalianer igen. Hoppas ni tar hand om er och är försiktiga och inte går ut på egna små nattrundor i mörkret. Akta er för kidnappare, dålig mat och mygg. Tur ni har en gnutta vett i huvudet båda två och är utrustade med varsitt myggnät.

Puss och sådär!

Början på något nytt

Hej. Här sitter vi incheckade och klara efter en kall natt på Kastrup och dricker extremt välbehövligt kaffe. Vi mår prima, var mest det vi ville säga. Hejdå.


Till alla er som vill höra om Afrika

Okej, måste passa på att avsluta Maria-i-Afrika-kategorin innan nästa resa påbörjas. Som ni märkt blev det lite krångel med bloggandet där nere..
Sen när jag väl kom hem tänkte jag åtgärda det hela med ett långt inlägg om hela resan. Så jag skrev ett sånt. Med bilder och allt. Sen glömde jag att publicera det och nu sitter jag och Carro på tåget mot nya äventyr. Så kan det gå.
Jag gör helt enkelt så att jag publicerar det när jag kommer hem, om några månader sisådär. Så alla ni som suttit uppe och väntat och vakat, alla ni som har tagit ledigt från jobb och skola för att se Marias Afrikainlägg först; nu vet ni det och ni får stå ut. Jag ber om ursäkt för dröjsmålet. Tack och Hej!

Ett par bilder som jag hade kvar på mobilen: (och ja, några snodde jag lite snabbt på Facebook).


Nu är jag fullbordad som människa

Nu kan ingenting gå snett.

För jag har införskaffat mig ett par "uv-skyddande hyperpraktiska avkortningsbara northface byxor/shorts med "Quick Dry-effekt" och extremt uttänkta fickor".

Det ni!

(+Att om man är en äkta Wetterstadare krävs det att man äger par sådana.

Lite som ett mandomsprov.

Nu klassas jag alltså som vuxen.

Typ.)

 


Sen köpte vi en IKEAvarmkorv till Elin

Idag har vi varit på IKEA.

Och köpt mjukdjur.

31 stycken.

Vi tänker att det är en riktigt bra sak man kan ge de små Guatemalienska barnen.

Tänk så glad lille Jorge skulle bli för en liten orange, stoppad älg!

Eller varför inte en grön mask!?

Jag fick en liten känsla av att Elin tyckte att vi faktist kunde tagit en påse till våra 31 djur.

Istället för att ha alla i famnen hela vägen till kassorna.

 


Multi-Medlet!

The One And Only!


Maria har införskaffat oss denna mirakeltvålen. Uppenbarligen kan man ha det till allt.

 

(Och om vi blir hungriga nån gång, då funkar det säkert som mellanmål också...)

Tack Wilderness Wash, för att du har inträtt i våra liv♡

 


RSS 2.0