< Till bloggens startsida

Vi hade det allt bra tillsammans, du och jag.

Kära vänner, familj, fans.

Nu ska jag dela med mig om min dag.

Jag satt på hotellet och snackadeSkype med Annika. Jag hade min lilla guatemalanska mobil och min iPod i grönt elefantfodral bredvid mig. Eftersom uppkopplingshastigheten i detta land är jämförbar med...(något riktigt förbannat långsamt)...flyttade jag på mig för att hitta bättre teckning.

När jag kom tillbaka till min lilla träbänk låg dock bara telefonen kvar. Som tur var har hotellet full kameraövervakning. Så vi körde på i detektiv-style och letade efter tjuven. (Att snubben som hjälpte oss var lite extra långsam och tyckte bättre om att titta på filmen i realtid än att snabbspola gjorde att vi helt enkelt fick uppleva vår halvsega eftermiddag en hel seg gång till... )

Efter längre tid ser vi tydligt hur hotellets inneboende utvecklingsstörda gubbe med Down Syndrom, Raul, synar elefantfodralet och går upp med den till sitt rum. Himla fin tyckte han att den var. Då skrattar vi gott och tycker allt han är lite söt!

(Roligare dock var att se mig själv leta, inte en gång, utan ungefär sex gånger under bänken för att se om den verkligen inte ligger där ändå.)

När vi kommer upp till Raul's cribb får jag iPoden i handen.

Urgröpt.

Han har alltså gröpt ur hela min iPod Nano med en kökssax. "Den fungerade inte." Då tyckte jag inte att han var lika charmig...

Det, mina vänner, var slutet för min fina blåa iPod.

Vila i frid!

/ din forna vän och livskamrat, Carolina.


Vi kallar henne Ankan (med lite kärlek i rösten)

Nu ska ni få höra.

Här i Coban bor vi på ett hotell som ägs av ett par i 60-års åldern. Inget konstigt med det.

MEN redan första dagen bjöd dom hem oss att bo hemma hos dem..(?) det går bra tack vi trivs så bra på hotellet sa vi. Sedan började de planera vår resa till Semuc Champey.. (?) jahaja, det är säkert någon som har bett dem tänkte vi. Varje lunch har de satt sig en stund vid vårt bord och småpratat lite..(?). Igår hade vi ledig eftermiddag och då bjöd hotellkvinnan med oss till hennes dansskola..(?) jaja, det blir kul tänkte vi. var inte alls kul så vi försökte artigt smita och då säger kvinnan "men jag ringer er sen då!"..(?) visst gör du det sa vi och det gjorde hon också. "Jag och min man kommer och äter middag med er" sa hon (?) och det gjorde dom. Sen bjöd dom på middagen också (?). Vid det här laget var vi HELT säkra på att de måste känna Susanne eller Dr. Navarros familj mycket bra, bara att folk glömt presentera oss för detta udda par. Så vi frågar lite fint "hur känner ni Susanne?" varpå paret tittar på varandra och säger att de minsann inte känner Susanne. "Hur känner ni familjen Navarro då?" varpå de svarar "det är en liten stad men vi känner de inte något närmare.."

Så VILKA är då det här undrar vi? Skumt va? Mycket trevligt par måste det tilläggas men borde vi börja sova med batong under huvudkudden?

Dagen på sjukhuset har varit bra förresten! Vi lär oss massor. Hängde två timmar på fysoterapi med fysoterapeuter, utan patienter - ingen el = inga patienter - men vi hade trevligt ändå!

Chorros! (Friterade donut-smet-ringar. Onyttigt men gott som stryk!)

Jag var med i Sydamerika förresten!

Insåg att jag inte lagt upp en enda kamerabild som bevisar att jag faktiskt också var med på resan! Tråkigt om ni skulle börja misstänka att jag snott någon annans bilder och egentligen bara suttit hemma hela tiden i fem-sex veckor. Det vill jag ju inte. Så här är jag ihop med en argentinsk öl, från Salta! Skål!

 
Jag, en öl OCH en spork, såg jag nu. Vad gör den där?!

Bildbomb 3: Lite från Argentina

Hittade inte så många kul bilder från Argentina, men i Mendoza var vi på vinprovning och sen campingfest, och Saltahotellet hade fin innergård. I Salta var vi ju på ridning och rafting också men då hade jag inte med mig kameran ... Lägger upp lite bilder på fina ställen vi pausade på också, som vanligt. Naturen!

Grillfesten i Mendoza på världensbästacamping! Grymt rolig fest! (Bilderna från vinprovningen skonar jag er ifrån, för de var varken bra eller speciellt kul. Ni överlever va?)
 
Agnes och Sara på Saltainnergården med vindruvetak. Här åt vi middag som vi köpt på snabbköpet i kvarteret bredvid, mysigt!
 
Bussliv-bild så att ni riktigt får indunkat hur mysigt vi hade det. Fast. Det var ÄNNU bättre än det ser ut på bilden eftersom vi faktiskt pratade med varann emellanåt också. Saknar det jättemycket!
 
Har så många bilder på Christoffer när han ser djup ut till sånahär bakgrundsvidder, så då kan ni ju få se en av dem tänkte jag. Varsågod!
 
En annan gång pausade vi vid coola berg. På bilden Karin, Tobbe och Malin, och ett okänt lite rödhårigt huvud nere i högra hörnet. (Måns? Var du där?)
 
Här var ljuset helt magiskt tyckte jag! Dessutom var hela slätten full av lamor, vet inte om det syns på bilden ...
 
... men iallafall gav alla dessa lamor upphov till ett pingvintåg av rosabussare som ville promenera ner och ta foton. (Jag stannade kvar vid bussen och tog kort på folk såhär istället, det var roligare.)
 
Och en bussdag fyllde Sara år, så då hade vi lite champagnekalas vid vägkanten. Fint ska det ju vara
 
Sådär! Nu har vi kommit lite längre på bildresan. Känns bra, ja?

Ikväll har jag druckit varm choklad!


Bildbomb från Yangshuo

Här kommer bilder från min lilla resa
 
Jag med den åtråvärda bollen som gav en tur. Se så glad jag är
..
Delar av Yangshuo och de närliggande bergen
 
Bönder arbetar i den fina naturen.
 
 
 Jobba, Jobba.
 
Filosoferar lite på Li river.
 
Solnedången över Li river
 
Silver Cave!
 
 
Jag och Moon Hill. 
 
Det otroliga landskapet!
 
Den berömda 20RMB utsikten
 
Ljusoperan som jag besökte en kväll. Var riktigt häftigt precis i min stil.
 
Här ser man Banyan tree i bakgrunden, väldigt känt och väldigt gammalt.
 
Lunch med Guiden och hans föräldrar och en kompis till fadern. (guiden är bakom kameran)
 
Älskar reflektionen i vattnet!

Fisketuren där fiskare fångade fisk med hjälp av fåglar. Fåglarna hade ett snörre runt halsen så de inte kunde äta de större fiskarna.
 
Fight Fight Fight!
 
En bild från festen! magiskt!

Picknick och fotboll

Folket kanske undrar vad jag håller på med efter jobbet. Här är vad jag har gjort de senaste två dagarna:

Igår så var det picknick. Vi var nio personer som bestämde sig för att ha picknic i en av parkerna. Var oerhört mysigt. Där satt vi alla från olika länder och berättade historier drack lite vin och skrattade. En av killarna Justin hade med sig sin Gitarr så blev även allsång. Försökte lära dem svenska nationalsången men gick inte så bra. En mysig eftermiddag efter en arbetsdag.

 

 

Idag var det däremot Fotboll som stod på tapeten. 4 killar som bestämde sig för att se Asiatiska Champions League. Beijing laget mötte ett bra lag från Korea, som var förhandsfavoriter. Men Beijing skulle med hjälp av oss i Klacken besegra koranerna med 2-0. Var 33000 personer på plats och en härlig stämning. Matchen var väldigt bra, var spänning ända fram till slutet. Kvalitén på fotbollen var väl sådär. Lärde mig även några svordomar på köpet, alltid bra att ha.

 
 

Två exempel på saker jag håller på med efter jobbet! Nu blir det tre eftermiddagar i rad med kinalektioner men ska även försöka hinna med att gå på en trevlig föreläsning om Kina.

Hasta la Potatismos


Bildbomb 2: Bushcamps och bussluncher

Här kommer ett till litet bildgäng! Får ordning på dem sakta men säkert. Hade totalt glömt bort att jag har massor av mobilbilder att lägga in också men det problemet tar jag nog itu med en annan gång. Typ i höst.
 
Några av de absolut mysigaste tillfällena på resan var då vi bara ställde bussarna nånstans längs vägen, smällde upp presenningarna och sov på busstaken. De bästa måltiderna var också de vi lagade och åt mitt ute i ingenstans bland bergen. Allt smakade liksom så mycket bättre då!
 
Här har vi precis haft vår första bushcamp och utefrukost! Jag var taggad. Coolt att sova på taket tyckte jag!

Jääättelångt tåg tuffade förbi under en fotopaus.
 
Annat busslunchställe. Här bodde folk.
 
Häst/mula/mulåsna, så fin! Även med mat i ansiktet.
 
Någon hade tappat sin sko.
 
Rosa bussar!
 
Några spelade volleyboll! (Jag också sen. Det var då alla blev sjukt positiva och gjorde hejarop så fort jag rörde bollen, vet fortfarande inte riktigt hur jag ska tolka det ...)
 
Och här lagas det mat i solnedgången! Sen åt vi med pannlampor. Helt okej praktiskt tills någon fick för sig att prata med en och därmed lyste en rakt in i ögonen - blind!
 
Blev lite fler bilder nu men det är så kul att pyssla med! Hoppas att ni inte misstycker.

Buenos Nachos! Nu ska jag ta en kopp te.

Tur att vi klär i blått

"Det här är Carolina och Maria. De studerar medicin i Sverige, andra året, och är här för att skriva en rapport om skillnaderna mellan sjukvården i Guatemala och Sverige.."

Jaja, ibland måste man fuska lite för att få möjlighet att se det man vill. Vi jobbar på Cobans nationella sjukhus nu. Hela morgonen har vi hängt med Dr. Navarro på pediatrikkliniken. Skillnader från sjukhusen i Sverige? Allt! Det största problemet här är bristen på material; de vet vad som behövs och hur det ska användas - men har inte tillgång till det. Brännskadorna botas med en flaska honung och en rulle toapapper. Och det fungerar. Läkarna här är så jäkla öppna och uppfinneserika, och vi är så sjukt imponerade!

Natten ska vi spendera på ett bysjukhus uppe i bergen där doktorn är akutjour, förhoppningsvis kommer vi få vara med på förlossning.. Det ni!

Vi känner oss förresten precis som AT-läkarna i Grey's Anatomy (rättelse: Maria känner sig som AT-läkarna i Grey's Anatomy - Elin Johnsson: håll med! Carolina: Håller mest med för att Maria blir så glad om hon gör det...)

Puss och på återseende!


Yangshuo, Baby

Har haft en av de bästa helgerna i mitt liv. Fantastiskt väder, Otrolig natur, bra guide och sjukt sköna människor. En resa där jag tog 1500 bilder, körde moped för första gången och var på en av de bästa festerna i mitt liv. Här kommer höjdpunkten för varje dag:
 
Torsdag:
Cykelturen. Vi cyklade genom Yangshous landskap i strålande solsken och 30grader varmt. Var så otroligt fint, varje gång man tittade upp så blev man imponerad. Sockertopsbergen och åkrarna eller vattnet gjorde det helt magiskt. Var en bättre cykeltur än den förra. Glömde dock smörja in mig men det får man leva med.
 
Fredag:
Silver Cave. En otroligt cool grotta som var upplyst med ljus i olika färger. Var sjukt häftigt och fint. Resans stora positiva överraskning.
 
Lördag:
Här måste jag välja 2 Lunchen hemma hos guiden.
Guiden som jag hade bodde i en liten by utanför Yangshuo som vi besökte. Här fick jag hjälpa honom att laga mat till oss. Var så mysigt att sitta i hans lilla hus äta egenproducerad och hemlagad kinesisk mat tillsammans med hans familj. Fantastiskt!
 
Festen. Träffade tre underbart sköna personer. En korean, en fransman och en kinesiska. Vi drack lite öl tillsammans innan vi gick till deras hostel där det var fest. Och vilken fest. 30 kineser som dansade eller stod upp och sjöng med till kinesiska låtar. Alla var så goa och glada, stämningen var fantastisk. Kan ha varit den bästa festen i mitt liv.
 
Söndag: Kampen. Folket började samlas och spänningen steg. Alla väntade på att ledaren skulle kasta ut föremålet. Att fånga föremålet skulle ge en tur och lycka i sitt liv. Där stod jag ensam bland 30 kineser med en otroligt liten chans att fånga detta eftertraktade föremål. Ledaren närmade sig fönstret, människorna började hoppa och sträcka upp sina armar. Det var nu det gällde, Nu allt skulle avgöras. Ledaren snurrar runt saken och kastar den ut mot folkskaran. Folket följer den med blicken och kämpas sig fram. Då finner jag min nordiska styrka, kämpar mig förbi ett antal kineser och lyfter upp min hand och fångar tygbollen. Jag är vinnaren, jag kommer få lycka, jag är the one!
Besökte en park där man fick se hur olika minoritetsgruppers kulturer såg ut och detta var ett event där. Guiden var otroligt uppspelt över att jag hade fångar föremålet.
 
En nedstämd Måns flög tillbaka till Beijing. Haft fantastisk helg där jag träffade tre helt fantastiska människor. Trots att jag bara träffade dem i två dagar så conectade vi alla snabbt. Så är surt att åka ifrån dem. Nu kommer det bli jobb framöver innan nästa resa.
 
Vi hörs senare
Pannkakor (vill också avsluta med mat)

Bildbomb 1: Santiago de Chile

Håller tillbakalängtan i schack lite genom att titta på bilder, så då kan jag ju lika gärna lägga upp några på en gång! Har faktiskt tagit det ovanligt lugnt med kameran denna resan, kom hem med kanske 1000 bilder men då har jag rensat ordentligt på vägen. Här är iallafall lite av vad vi såg i Chile!
 
Stadsvy från en höjd som jag inte minns vad den heter. Skyskrapor Måns!

Vy från andra sidan av höjden. Rätt mycket smog eftersom staden ligger bland bergen. Men fint!
 
Vi tog det lite lugnt i en fin park.


Fiskmarknaden! (Fast jag åt friterad kyckling med pommes. Hade jag vetat då hur mycket kyckling med pommes det skulle bli för mig under resan hade jag nog nästan hellre ätit firre).


Köpa fiskar?
 
Och så hittade vi en riktigt fin och mysig marknad där vi gjorde resans första shopping och drack färskpressad juice. Allt som hade med frukt att göra var så mycket godare i Sydamerika såklart!


Chile var vi i bara några nätter, sen åkte vi ju vidare mot Argentina. Men Santiago kändes bra! Nu kanske jag ska ut i solen en sväng. Har lyckats få feber lagom till jag kom hem så är ganska så seg, men det är ju VÅR!

Ciabatta! (Bra traditioner måste hållas igång).

Jaha. Det var liksom det.

Det känns konstigt och faktiskt helt fel att vara hemma igen. Tiden har gått så fort och jag saknar allt från resan så himla mycket. Men jag har iallafall en hel hög med fina, roliga och häftiga minnen kvar. Det känns bra!

Tänkte lägga upp lite "riktiga" bilder här snart (=kamerabilder), så ni får se hur resan såg ut genom min Nikon också. Spännande eller hur?

Kram på er!

Åka buss i sexton timmar

 
Det är vad vi har pysslat med idag.
Vii har åkt från la Ceiba i Honduras till Antigua,Guatemala.
Och på kuppen lyckades vi helt legalt komma in i landet plus att vi fick nytt uppehållstillstånd! Wehei! (Vi väntade alltså inte sådan tur...)
 
Imorgon ska vi åka lite buss tills. Sex timmar till Coban.
 
Här är en bild på när vi hyrde en scooter och knattrade runt ön. 
 
"Har ni hjälmar?
 Nej.
 Har ni försäkringar?
 Nej."
 
Nejepp. (Vi körde dock i en medelhastighet av 7 km/h...Så det var rätt chill. Fast ibland kom vi faktist upp i fjorton, femton!)
 
Plus att vi endast hittade sten/ler/sandbelamrade vandringsstigar att köra på- INTE avsedda för mopeder!
 

Bläckfisk från NightDivet


Ojoj. Jag höll ju på att glömma...

Jag har snorklat med delfiner!
Flera gånger faktist.

Så himla mycket sjukt urgulliga de djuren är. Vill bara krama dem! En av dem kom så nära att jag nog hade kunnat göra det.

Hi Five för det!

(By the way, så är några av bilderna lånade från UnderWater Vision. Paul var riktigt haj med kameran! Good job Paul!)


Jag har skaffat titel

"Advanced Open Water Diver."
 
Fint ska det va serni.
 
Det är faktiskt vad jag har pysslat med de senaste dagarna. Och så himlahimla roligt det var!
 
Advanced Open Water går egentligen ut på att göra massa roliga Adventure Dives. Och så kan man gå ner djupare, istället för 18m får vi vara nere på 30.
 
(Till Annika:) JAG DÖK PÅ ETT STORT VRAK! 30m NER! För er andra som inte är min syster eller mig själv kan jag meddela att vi båda delar en rejäl fobi för vrak och båtskråv.
Men bara så du vet syster, så får du tampas ensam med det från och med nu... Jag har de sista dagarna helt enkelt fått tvinga bort det, mer eller mindre frivilligt.
 
Det var verkligen häftigt. Det ligger så djupt att man inte ser det förrän man kommer ner ett tiotal meter. Då liksom dyker det upp ett stort skepp mitt i ingenstans. Lite dunkelt är det allt där nere, ljuset räcker inte riktigt ner. Om man sett Titanic så liknar det lite de scenerna där de visar hur vraket ser ut nu, fast i ljus.(tror dock inte att detta skeppet har samma komplicerade kärlekstrassel i sin historia...)
 
 
 
 
Och än en gång till dig Annika: Vi gjorde ett Night Dive! <--dök på natten.
 
Vi simmade runt med ficklampor och såg massa fränt som bara syns på natten. Två riktigt stora och blågröna bläckfiskar! Vid vissa tillfällen släckte vi alla lamporna, då blev det heelt kolsvart förutom alla tusentals små självlysande minifiskar av olika typer och sv olika slag. Om man rörde händerna runt i vattnet glittrade det av alla små ljusdjur. Helt underbart häftigt! Jo!
 
 
Så gjorde jag även ett Deep Dive också. För er som inte redan visste så blir man typ lite hög på stora djup. (Kallas Nitrogen Narcosis) Man blir påverkad på samma sätt som när man är knarkhög. Det är väldigt personligt hur mycket man reagerar, jag blev oförklarligt munter. Och långsam... Vi fick göra ett sifferquiz där nere och sedan även vid ytan. Jag tog mer än dubbelt så lång tid på mig vid 30m djup.
Så drack jag juice med. Sjukt skumt. Ett sugrör och en burk, så kan man dricka ur den. Det har med trycket att göra. (Sen lyckades jag på något oförklarligt sätt även få mitt cyklop fyllt med juice...antagligen första gången Els, min underbara instruktör, sagt åt någon att tömma persikojuicen ur masken...)
 
En annan frän sak. Jag knäckte ett ägg också. Äggulan höll ihop på grund av trycket, så då lekte jag mycket fascinerad en stund med den. Såg säkert oerhört intelligent ut!
 
De här dagarna har varit några av de roligaste och häftigaste någonsin!
Och Gud vad jag älskar att dyka❤
 
Tamal!
 
(Kör vidare på Elins maträtts-hälsningsfraser...egentligen en guatemalansk juldelikatess)
 
// Big C

Haikingbilder

Bilder från de två haikerna jag gjorde under förra veckan. Det första haiken var mycket finare då landskapet var bättre och muren var byggd på ett helt annat sätt. Andra Haiken var dock inte ful utan fortfarande riktigt fint, men får nöja sig med en andra plats. 
 
Sådana här utsikter var det hela vägen. och som ni ser så är muren helt annorlunda emot den andra haiken.
 
Hamnar lite efter men får ett fint foto
 
Jag var dock inte sist
 
 
Det var brant på vissa ställen
 
sa jag att det var vacker!
 
''
Har kommit lite längre fram!
 
En sista bild från denna otroligt vackra plats.
 
Som ni kommer se på bilderna är den plats jag och några andra haikade på väldigt nära den del av muren som jag och pappa besökte. 
 
Här ser man faktiskt den del jag och pappa besökte
 
 
Ingen kan besegra naturen
 
 
Den delen vi vandrade på
 
Visar mina otroliga dansskills
 
 
En vy över den mer restaurerade delen av Mutanyu
 
Vår väg tillbaka
 
Hikinggruppen
 
 
Det var lite bilder. Förlåt för mina dåliga och osammanhängande bildtexter. Men bättre är jag inte :D
 
/Måns 
 

Här har vi det bra!

Åh vad jag inte längtar hem just nu. Sitter vid poolen i skuggan under en palm och bara myser. Idag har vi varit på ökenäventyr! Åkte någon sorts öppen bergochdalbanebil (alla tjoade och skrek och skrattade som små söta tanter) fram till en extra stor sanddyna där det var dags att åka sandboard! Man åkte på mage på en surfingbräda ner för backen i en himla fart, riktigt roligt! I fjärde (och brantaste) backen vann jag dessutom tävlingen "vem kan åka längst?" så det får man väl kalla lyckat. Nu har jag sand överallt, ÖVERALLT, men det var det värt! 
 
I förrgår hade vi avslutningsfest med rosa tema och god mat och dans och halvgott mousserande. En av resans toppkvällar! Vi har startat ett litet gangstergäng (Sara är ledare, Agnes knarkansvarig, Tobbe pysslar med utpressning, Fredrik fixar fruktfikat och jag tvättar pengar i tvättmaskin och gör minisprängningar när det behövs) och på festen visade vi vår grupptillhörighet med riktigt tjusiga rosa kroppsmålningar! Fint. Ska nog börja med det på heltid.
 
Idag är det packning och busstädning som gäller, för vi ska lämna bussarna här i Ica innan vi åker vidare mot Lima. Ikväll tänkte vi åka och äta middag vid en oas som ska vara jättefin, och sen ska vi spela lite yatzy och försöka proppa i oss det som återstår av allt snacks vi inhandlat de senaste fem veckorna. Önska oss lycka till! Det är inga små mängder det handlar om här.
 
Au revoir! (Fortfarande ingen flytande spanska hos mig).  
 
Jag på sandboarding! Bild stulen från Tobbe. Ps. det var rätt mycket brantare än det ser ut på fotot.  
En del av gangstergänget: Kniven, Pluppen och Gato. Medveten om att mitt namn inte precis skriker gangster men jag är den lite oskyldigare i gänget. Bild stulen från Sara.
 
 

Bild

Bilden vi snodde från google gick inte att ladda upp, men här kommer den. Det är ju en så otroligt viktig bild.


Andas i tub och andra coola saker

HejochHallå som man brukar säga..
 
Vi lever och frodas (som Carro brukar säga och ingen riktigt fattar) här på Utila. Vi dyker. En massa. Sen umgås vi med sjukt skönt folk på kvällar och nätter. Låter det inte härligt?
 
Vi båda började med vår openwater diving course i onsdags, denna avslutades i lördags och vi var certifierade dykare för upp till 18 meters djup. Detta firades med "tight and bright-party" på kvällen. (Festen var egentligen tillägnad sju nyexaminerade divemasters men vi låtsades att det var till oss).. Alla sprang runt i sjukt omatchade kläder och en del i lite för lite kläder. Men mycket skoj
 
Vi bor som på ett internat där alla går olika dykkurser på olika nivåer. Det ligger precis vid vattnet vid ett område med hängmattor, soldäck och gungor (!!).. ganska så jättenice! 
 
Och ikväll ska vi ut på nightdive! Carolina började sin advance course idag, vilket ger henne tillstånd att dyka på 30 m. Maria spenderar sista tiden med att göra Fundives och stannar på stabila 18 m. Om ni ville veta alltså.
 
Det var vår update. Nu blir det kaffe för hela slanten...
...Idag har vi varit iväg hemifrån i 93 dagar. Det ni! 
 
Har ingen bild just nu. Men här får ni en från google. Det är typ såhär vi ser ut.

一个美好的周末

Har haft en helt fantastisk helg! Fredagen var det utgång som stod på schemat med två tyskar, en Taiwanes, en amerikanska och en Madagskar (säger man så). Vi träffade även ett gäng studenter som vi stött på tidigare. Var som vanligt otroligt roligt, här ligger Sverige i lä. Det som gjorde att helgen var så bra var vädret. Har varit fantastiskt väder hela veckan och bäst var det under helgen. Lördagen gick jag bara och strosade runt i staden och njöt av det fina vädret. Var så skönt! Passade även på att handla presenter. Jag märkte att jag är rätt lättlurad och att min kinesiska inte fungerade jättebra, eller var försäljarna lite korkade. Såg en vara jag tyckte var fin så jag frågade vad den kostade men då började säljaren packa ihop saken och jag fick då betala för den. Var en spännande men också rolig upplevelse.m

 

Söndagen var det ny haik. Vi haikade på en del som blev övergiven för den hade byggts åt fel håll. Den delen var typ 3kilometer långt, tänk att bygga fel 3kilometer på den tiden. Gissar att arkitekten inte fick ha kvar sitt jobb eller liv. Var inte lika fint som i torsdags men umgänget var otroligt roligt. Träffade två personer som var riktigt trevliga. Bästa med denna grupp är att det är samma personer varje vecka så man lär känna dem bättre! Ska försöka vara med så ofta som jag kan. Det var dock en plats som var så otroligt fint och det var där vi stannade för att äta. Vi satt uppe på ett utkikstorn och vädret var klart och solen skin. Utsikten var så fin, berg som sträckte sig i alla riktningar med muren som slingrade sig ovanför. Både restaurerade och orestaurerade delar. Var en otroligt vacker syn, kunde stannat där hela dagen. Ska försöka få upp ett axplock av bilderna jag tog på de två haikerna.

 

Lite framtidsplaner: På torsdag bär jag av till nästa stad. Då jag tar mig till paradisstaden Yangshuo. Har av många betraktas som den finaste platsen i världen. Är otroligt taggad och hoppas det blir en bra resa, tyvärr ser det ut som det ska regna. Så det står närmast på tur.

 Just det, har även bokat in mig på en resa vid min födelsedag. Mellan 28april-1maj kommer jag följa med en grupp som ska upp till norra kina för att campa i öknen och göra annat kul där. Men mer om det senare.

Hasta la visa så hörs vi efter Guilin.


Dagens förmiddag

Vaknade på Trissebussentaket, skrattade lite åt Sara som trasslat in sig i myggnätet, åt äggrörefrukost och gick bort till poolen för lite sol och bad och lemonad (och skugga). 
 
 
Igårkväll var det lägereldsdags! Riktigt fint med stjärnhimmel över och varm glögg (något otippat, fast gott) i muggarna. 
 
Nu lunch, sen åker vi vidare mot Ica! (Nej, mjölken är inte slut eller något sånt. I Peru finns det faktiskt en stad som heter Ica, coolt va?!)

Lite bilder

Inatt ska jag sova på busstaket under bar stjärnhimmel! Ikväll har vi ätit pasta serverad av en glad liten man inne i stan, jättegott var det. Här är lite bilder från senaste tiden som jag passar på att ladda upp medan vi sitter ett gäng och snackar ölkorv och veganmat över varsin öl på campingen.
 
Bussutsikt
Zipline, roligast på länge. Vill köra Zipline som transport till jobbet eller något, så att jag får åka varje dag!
Här åt vi busslunch idag, Lisa satte sig och kollade in utsikten
Hotellobbyhäng i Cusco
Lunch på Norton i Cusco
Och ett regn- och åskoväder i Puno
 
Ceviche! (Egentligen peruansk fiskrätt men jag tycker det passar rätt bra som hejdåfras också).

Nu är vi i Nasca!

Hej! Jag lever! Men eftersomt det bara är en vecka kvar eller något ägnar jag så mycket tid som möjligt åt att umgås med alla underbara människor här. Vill inte hem alls! Kommer ha riktigt separationsångest. 
 
Nu bor vi iallafall på lyxcamping med pool,  riktigt skönt för just nu är det vaaaaarmt som i en bakugn ungefär.
 
Machu Picchu:  
 
 
Regnade tyvärr när vi kom dit, men sen blev det fint väder och då tog jag kort med kameran istället. Så detta är allt ni får se sålänge. Hejsvejs!

Muren i Hebei provinsen, Baby

Först vill jag bara säga att det har skett och sker ett mirakel just nu i Beijing. Under fyra hela dagar har man kunnat se den blåa himlen, inte en förorening kunde man urskiljas, helt fantastiskt! Jag tog då chansen att gå ut och haika idag på den Kinesiska muren, Följe med ett företag vid namn BeijingHikers. Vi åkte ut buss i två timmar tills vi kom till muren. Denna mur var så otroligt annorlunda från bilder man har sett och den delen jag har besökt. Inget var restaurerat och den var bygd på ett helt annat sätt. Det jag också gillade med denna del var att det var byggd precis vid bergstupen, tog du ett felsteg så var det hejdå. Gav extra spänning men framförallt ofattbara vyer. Var så fint att mina ögon tårades. Bestämde mig för att göra en haik även på söndag för det var så kul och så fint. Muren som slingrar sig över bergen i all oändlighet, älskar det. Alla var väldigt trevliga i gruppen, speciellt en amerikanska som jag hängde med under hela turen, vilket gjorde resan ännu bättre.

 

Efter det gick jag upp i en park mitt i Beijing som har en plats högt upp och såg solnedgången därifrån. Var riktigt vackert även det. Var även en bra plats att få en utsikt över hela Beijing, förbjudna staden, hutongområdena och höghusen. Var en riktigt fin plats. Så nu är jag helt slut. Ska försöka få upp några bilder från dagen senare under veckan. Det enda negativa med resan var väl att Måns inte fattar att han behöver smörja in sig när solen är uppe. Mitt ansikte matcher nu mitt röda hår. Får se om det är fler som vill ta kort med/på mig nu.

 

Hasta la vista


Hong Kong, BABY BILDER

Lite bilder från min Weekend i HK.
 
Tycker denna bild fångar Hong Kong bra. Moderna byggnader, fin natur och en historisk plats.
 
En otrolig mysigpark i ett bostadsområde
 
'
molnen slingrar sig på bergen.
 
Det var dimmigt om man säger så..
 
Till vänster, vad vi såg av Buddhastatyn, Till höger: Hur den ser ut. Det var ju kul att man fick se den live...
 
En av Hong Kongs högsta byggander slåss emot molnen
 
Otrolig utsikt från Victoria Peak
 
En till fantastisk utsikt, här från Hong Kongs högsta byggnad
 
Andra sidan av Hong Kong. Jag har någon kärlek till höga höjder och hus. Så detta är magiskt för mig
 
Hong Kong Island by night. Såg även här ljusshowen, Symphony of light. Var tyvärr en besvikelse
 
Gänget som jag spenderade helgen med!

Copan Ruinas

 
Idag har vi promenerat omkring bland Mayaruinerna i Copan. 
 
Eller ja...flåsande hasat oss omkring mellan de få och små fläckar skugga vi kunde hitta. Folk sa åt oss att undvika värmen mitt på dagen och besöka ruinerna antigen på morgon eller eftermiddag. Mja... Vi förstod varför när vi helvetiskt svettiga försökte uppskatta de faktist väldigt imponerande ruinerna.
 
Sen fick vi äntligen gå ner i de något svalare underjordiska tunnlarna! Templena är byggda i massa olika lager, så nu har de hittat hela tempel i underjorden. Rätt fränt! Lite Lara Croft style (bara att vi inte var riktigt lika snygga och inoljade där vi slängde oss bland de underjordiska lianerna med tempelrånarna efter oss...inte alls faktist!)
 
I morgon bär det av mot Honduras-modul-två. Dykarsertifikat i Utila.
 
Va' så!
(Vi får för oss att man kan säga så på danska-eller betyder det typ "hej"...)
 
(På bilden där vi står och poserar fint i "discostyle" så beror det på att stenjaguaren bakom oss dansar så... Men eftersom man inte ser honom så ser vi egentligen bara dumma ut! (den tredje posar'n ärvår nya buddy Elze från Holland)) (vad mycket parenteser det blev...)
 

Honduras BABY

Holafjolla!

Vi överlevde hele vägen in i Honduras! Nu sitter vi här i varsin hängmatta på Berakah Hostal, dricker micrat kaffe i plastglas och insuper den Honduriska kvällsvärmen. För satiken vilket varmt ställe det här är!

By the way så är vi i Copan Ruinas. Känt för, ja, sina ruiner... Fyndigt nog!

Igår dock, gjorde vi nåt minnesvärt. Vi åkte skumpigt flak en timme upp i bergen (sjuukt vackert!) till ett par varma källor. (Här är alla män klädda i cowboyhatt. Lite förbigående fakta bara)

Där skållade vi oss i olika typer av naturligt varma pooler. Vi smorde in oss i lera som tydligen skulle vara bra för både kropp och själ. Inte vet vi om det stämde...men kanske att vi kände oss lite renare i själen efteråt!

Fett najs. Helt enkelt. Hejdå.


Hong Kong, BABY

Hemma efter en otrolig rolig helg i Hong Kong!
 
Det började dock halvbra eftersom vädret var så dåligt. På fredagen åkte vi för att se en jättestor Buddhastaty men det var så dimmigt att vi inte kunde se den. Har aldrig varit med om något dimmigare, man kunde bara se två meter framför sig. Blev dock en liten mysig och spännande stämning. Det var det enda stora negativa som vädret påverkade. Annars, på torsdag och fredag gick vi runt i Hong Kongs olika delar. Verkligen älskar Hong Kong! Det som är så bra med staden är att den har så mycket att erbjuda. Den har moderna och höga byggnader vilket jag gillar och även otroligt fin natur. En helt fantastisk fin plats, vill verkligen tillbaka hit. På lördagen var det som tur fint väder så då åkte vi upp till Victoria Peak, högsta punkten i Hongkong och fick se den fantastiska utsikten. Alla dessa höghus så nära varandra och bredvid dem gröna berg och vatten som gör allt så otroligt fint! Passade även på att åka upp i den högsta byggnaden där jag fick ännu en fin utsikt. Har nu varit uppe i världens femte och fjärde högsta skyskrapor. Cool, tycker lilla Måns!
 
 
Det bästa med denna resan var inte allt turistande utan umgänget. Jag åkte till Hong Kong med en person jag har lärt känna här i Kina. Hon hade kompisar som bodde och arbetade där. Vi kunde då sova och umgås med dem. Har varit riktigt roligt. I torsdags lagade vi mat och spelade sällskapspel, jag vann. Fredags var vi ute med dem. Vi var på en av världens högsbelägna dansklubbar. Var riktigt häftigt och otrolig rolig utekväll. På lördagen lunchade vi ihop och strosade runt i staden.
 
 
Har haft en helt fantastisk helg, kändes tråkigt att lämna Hongkong. Håller nog Hong Kong högre än Beijing på grund av naturen som finns här och luften är mycket renare. Hong Kong har fler och roligare saker att erbjuda än Beijing, tycker jag. Hoppas jag återvänder hit snart igen!

Om ni vill veta vad vi pysslar med nuförtiden...

Vi är sååååå ledsna för dålig uppdatering!

Om tre timmar ska vi kliva upp och ta en buss till Honduras.
Där väntar Mayaruiner och dykarcertifikat!

Nu har ni full koll, känns väl bra?

En bild:


Bussåkning är oftast kul, men inte alltid.


Dricker cocate och taggar inför morgondagen!

Imorgon börjar nämligen Inca Jungle Trail mot Machu Picchu!  Ska bli så kul. Och häftigt. Riktigt sköna människor ska med också, tror vi är 14 stycken.
 
Första dagen är det cykling som gäller, nerför hela vägen så det kommer nog gå fort! De andra två eller tre dagarna ska vi vandra och åka zipline (och bada i varma källor men det kommer vi ju ingenstans på). Fjärde dagen kommer vi fram till Machu Picchu!
 
I kväll ska jag ägna mig åt att ta det lugnt, köpa lite snacks och packa lilla ryggsäcken. HUR ska jag lyckas packa ner fyra dagars kläder, tjocktröja, underställ, snacks, vatten, extraskor och systemkamera i en väska på 25 liter? Fortsättning kanske följer ... 
 
Idag har vi kollat in soltemplet förresten! Och gått runt i Cuzco en hel del eftersom vi gick fel ganska grovt. Men det hör till och vi fick se mycket av en väldigt fin stad!
 
Te:
  

idag körde jag buss, bildbevis!

 
Nä. Fick bara i uppgift att varva motorn en stund, men jag kände mig rätt tuff bakom ratten iallafall! Idag rullade vi in i sista landet, Peru och staden Puno. Imorgon ska vi åka båt på titicacasjön! Och idag tittade vi på 5000 år gamla indianruiner. Riktigt coolt.
 
Sovdags!
  

一二三

Har varit dålig bloggande från Kina under ett par dagarna nu så jag får väl uppdatera er om vad som har hänt. I fredags och i lördags testade jag på Beijing by Night. Kan säga att det slog Palace med råge (men vad gör inte det). Hade otroligt roligt båda gångerna. Två korta reflektioner över det är att drickan var väldigt billig samt så måste jag säga att fyllekäket är godare här en i Kalmar. På grund av två utgångar så har jag varit väldigt trött och därför hände det inte så mycket mer under helgen.

 

Igår hade jag en testlektion i kinesiska. Ska troligtvis börja ta tre lektioner i veckan á 1,5h. Den kinesiskan jag lärde mig hemma är inte tillräcklig för att klara sig här och så märkte jag att jag hade tappat en del. Hoppas detta ska bli bra så att jag kan göra mig någorlunda förstådd.

 

På torsdag ska jag och Carol, en kompis jag träffade här, åka till Hongkong och vara där till lördag. Är en någon sorts högtid den 3-6april. Dock jobbar man på söndag vilket inte känns bra. Hoppas resan kommer bli kul, är väldigt glad att man är två som reser då allt blir mycket lättare och roligare. Kommer inte kunna blogga därifrån, men uppdaterar om hur det var efter helgen.

 

En liten tråkig och informativ uppdatering. Men även det behövs ibland, som de gamla grekerna sa. 

 


igårkväll var en boliviansk afton ...

... med musik, dans och massor av god mat. Slänger upp lite bilder. På dagen var jag och Sara i Måndalen, Valle de la Luna. Slänger upp lite bilder på det också. Ikväll är sista kvällen i La Paz, och imorgon åker vi mot Peru där vi ska stanna hela resten av resan. Kul! Jag taggar.
 
 Bilder:

Dagens lunch

Idag försökte jag äta mat med pinnar. Att döma av Agnes min gick det ungefär lika bra för mig med pinnätningen som det brukar gå för Måns att beställa icke-stark mat. 
 
 
 
Alltså rätt dåligt. Men efter ett tag fick jag faktiskt kläm på det och lyckades peta i mig både min egen kyckling och lite av Saras lama. Så måltiden slutade lyckligt. När vi ätit klart tog vi en sväng runt i stan och insöp lite storstadsliv. Folk, frukt och glittriga kjolar i mängder! Jättemysigt! 
 
 

RSS 2.0