< Till bloggens startsida

Tur att vi klär i blått

"Det här är Carolina och Maria. De studerar medicin i Sverige, andra året, och är här för att skriva en rapport om skillnaderna mellan sjukvården i Guatemala och Sverige.."

Jaja, ibland måste man fuska lite för att få möjlighet att se det man vill. Vi jobbar på Cobans nationella sjukhus nu. Hela morgonen har vi hängt med Dr. Navarro på pediatrikkliniken. Skillnader från sjukhusen i Sverige? Allt! Det största problemet här är bristen på material; de vet vad som behövs och hur det ska användas - men har inte tillgång till det. Brännskadorna botas med en flaska honung och en rulle toapapper. Och det fungerar. Läkarna här är så jäkla öppna och uppfinneserika, och vi är så sjukt imponerade!

Natten ska vi spendera på ett bysjukhus uppe i bergen där doktorn är akutjour, förhoppningsvis kommer vi få vara med på förlossning.. Det ni!

Vi känner oss förresten precis som AT-läkarna i Grey's Anatomy (rättelse: Maria känner sig som AT-läkarna i Grey's Anatomy - Elin Johnsson: håll med! Carolina: Håller mest med för att Maria blir så glad om hon gör det...)

Puss och på återseende!


Kommentarer
Elin Johnsson

Jag håller med! Ni är döcoola!

2013-04-22 @ 21:34:01
URL: http://vannernapavift.blogg.se
sw

Ser fram emot den rapporten. Lycka till!

Men avböj om någon erbjuder er skalpellen...

2013-04-23 @ 16:11:45

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0