< Till bloggens startsida

New York, New York

Då så, i måndags var det dags för brorsan och mig att åka till USA. Resan gick via Köpenhamn och tack vare SAS nya, sköna plan fortlöpte de dryga åtta timmarna i princip helt smärtfritt. Väl i USA tog vi taxi till hotellet - ett någorlunda okej hotell med ett bra läge precis vid Central Park. När vi hade installerat oss på hotellet letade vi oss ut på gatorna för att ordna simkort, äta en bit mat och försöka hålla oss vakna så länge som möjligt. Det slutade med att vi löste simkort, delade på en pizza och tillbringade en timme i Central Park och tittade på den underbara kontrasten mellan parken och höghusen. Därefter gick vi tillbaka och sov. 
 
Tisdagen inledde vi med äta frukost på ett café. Förutom att förtära äggröra och bacon, stakade vi ut dagens planer.  Att vi inte hade gjort det innan var något som Måns, aka chefen, kände sig "stressad över." Därefter letade vi oss ner längs med gatorna och vi sysselsatte oss med att besöka ett antal olika butiker. På kvällen hade vi, på rekommendationer av morbror, bokat bord på Keens Steakhouse. Men innan vi tog plats där, letade vi oss fram till en Rooftop Bar och avnjöt en drink.
 
Väl på Keens kände vi redan vid ankomst att det var ett speciellt ställe. Denna känsla förstärktes efter att vi hade fått in förrätten, bestående av ostron från New Yorks närliggande vatten, och den nådde sin kulm då vi tog en tugga av vår chatieubriand. Det var tveklöst topp fem bästa kött vi har testat och vid den tidpunkt då jag beställde in min dry martini (gin, with olives. And with a twist) är då jag har varit som lyckligast under denna resa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0