< Till bloggens startsida

Snart Vietnam!

 
Nu sitter vi vid stranden på Koh Tao och ska äta vår sista lunch här. Idag har vi dykt alla fyra tillsammans! Först på ett ställe som hette Southwest Pinnacle där det var hur fint som helst och sen på ett ställe som heter Shark Island fast det inte finns några hajar. Kul att dyka ihop och vi hade en undervattenskamera med oss så vi finns dokumenterade på bild. Kanske ni får se nån gång! 
 
Nu ska vi snart på en båt som ska ta oss till en buss som ska ta oss tillbaka till Bangkok där vi tänkte fånga ett flyg till Hanoi. 
 
Hutt på er!
 
Ps. Tobbe och Elins första dyk var typ det bästa någonsin pga ny cool upplevelse. Elin grät lite under vattnet av glädje. Så kan det gå. 
 
 
 
 

CERTIFIED OPEN WATER DIVERS

Nu har Elin och Tobbe äntligen fått varsitt åtråvärt kort med tillhörande ful bild att ha i plånboken. Nice tycker vi!

HLR

Anonym lillebror föreslog ett möjligt förbud mot Hjärt-LungRäddning i Bangkoks taxis. 



Luft på tub

Sá wát dee kaa folks!

Vi lever, frodas och svettas. Precis så som det ska vara.

Vi är på Koh Tao, en liten mysig dyk-ö. Elin och Tobi är för tillfället ute och dyker sina sista dyk innan de officiellt blir färdiga certifierade Open Water Divers!!! Ballt som snus. De har även fått varsin snygg BCD bränna vilket enligt min mening är mer värt än vilken annan bonnabränna som helst. 

Idag gör jag och Månseman vår sista del av vår specialitycourse. Lite lätt spontant bestämde vi oss för att göra en kombinerad Deepdive / Wreckdive / Nitrox – Course. 
Så, igår gjorde vi två dyk med skum specialluft på ett militärskepp som tydligen är döpt till ”Sweet Vagina” (???) <- Vackert! Men fränt var det i alla fall. Och nu så får vi dyka inuti vrak, riktigt värt! (Här är en båten när den var i levande tillstånd)

Planen för idag är två deepdives på 40 meter. Och imorrn ska hela laget göra vårt fösta gruppdyk!(peppt) 

Förövrigt så har vi bokat flyg till Hanoi, ingen av oss är sjuka och Måns peppar sin födelsedag på torsdag. Gott liv helt enkelt.

Gårdagens strandhäng:





He's alive



(Trots flerdagarsmisshandeln i Måns väska.)

Sovselfie och frulle på Koh Tao





 

Taxitaxi

Aningen oklar skylt i Bangkoktaxi. 

Pris till den som vet vad uppmaning längst till vänster innebär.


Igår var det ca 38 grader tror vi typ

Och: Måns är här! 
 
 
Här är han kanske lite trött. För övrigt äter vi frukost och kollar hur man skulle kunna komma till Ko Tao. Mys. Carro har fått många myggbett och Elin har bränt sig. Allt är som det ska. Och extremt varmt.

Dricker resorb och lyssnar på operamusik

Första dagen i Bangkok, och vi har levt vår dag såhär: bada-soppa-sova-soppa-bada. Sopporna innehöll olika svåridentifierade ingrdienser och kostade 10 spänn per person. Bra. Och så har vi takpool på hostelet med utsikt över hele stan, och i denna pool träffade vi ett gäng britter som gav oss tips. Jättebra!
 
Tjo sålänge! 

Bye Austalien

Hejsan!

Har varit dålig på att blogga, men ni behöver inte vara oroliga. Har det hur bra som helst. Gjort 2 saker som varit bland det bästa på min resa. Första var seglingsturen i Whit Sundays. 2 nätter och 2 dagar med sol, bad, dyk och fest. Var riktigt roligt! Stannade till också på en helt sjukt fin strand, sån man ser på vykort! Andra kvällen var det lekar som jag vann och blev utnämnd kung av Clipperm, så nu är det inte bara max som blivit kung ;). Var så bra människor, var jobbigt att lämna dem men hittade sanbbt nya på nästa ställe som var Fraiser Island. 3dagar och nätter innehållande 4WD, körde för första gången på fel sida, i sand och på en ö. Var också väldigt fint och innehöll mycket badande! Det som gjorde resan var folket. Alla i vår bil var så roliga + några till från de andra bilarna. Viu klickade verkligen snabbt. Efter turen hade vi en rolig utekväll som slutade med att vi satt på stranden, drack och såg en meteorskur. Det var så sjukt fint och trevligt. Kommer sakna dem massa. Bästa med att resa är att träffa folk, det värsta är att säga hejdå till dem. Sitter nu I Brisbane, där jag har chillat mest och handlat. Lyckades förstöra min gopro, mobil och kameralins i Australien så var tvungen att köpa lite nya prylar.

 

Om 4h lämnar jag Australien. Har varit riktigt roligt, annorlunda mot *NZ men väldigt kul! Kommer sakna alla roliga människor. Men kommer om 1 dag att träffa ELIIN CARRO OCH TOBBE!! Kommer för första gången resa med andra personer. Ser så sjukt mycket framemot det. Hörs nästa gång i Asien!


Mellanstopp på Arlanda

Hejhopp, nu har vi tagit oss ända till Arlanda där vi ätit lunch på Max. Carro har stått för resans första spill genom att smidigt tappa sin dressingfyllda hamburgare på sin skjorta som hon ska ha på sig till någon gång i juni. Bra jobb! Vi har även varit en sväng på TGR och hittat massor av livsnödvändiga saker,  bland annat en liten man med gräsfrön på huvudet som vi ska vattna och vårda ömt. Om tio till tretton dagar får han förhoppningsvis lite hår!
 
Vi är vid gott mod helt enkelt. 
Kram på er.

Alla goda ting börjar alltid i Alvesta

Sådär ja. 
En lägesrapport: Elin och Thopia H är stationerade i Bas Skurup. 

Carolina den snygga och modiga befinner sig i nuläget i världens centrum, Alvesta.

 (Värt att tillägga eller inte så hoppande jag nyss av tåget för att byta. Varpå jag sedan inser att det nog är samma tåg jag ska åka med iallafall. Så då gick jag helt enkelt och satte mig bredvid samma tant igen. Resvan är bara mitt förnamn.)

Så alltså. Skurup nästa! Med en liten socialiseringsvisit hos heligaMaria i Lund på vägen.

Och förresten kompisar, mina kära föräldrar har som ni märkt en tendens att fotografera de resande ungdomarna framför tåget på Kalmar central. Innan tågluffen var det ju kul! Härlig gruppbildning liksom. Guateresan också, typ. Lite lätt stel parbild, men det dög. Men NU. 
"Vinka Carolina! Så tar vi bild på dig." Det kändes INTE lika bra. 


I vilket fall är vi på G nu.

Sydostasienresan. 

GO!

/C


Snart packning!

Precis kommit hem till Kalmar och ska sätta igång att packa. På tisdag åker vi så overkligt!
Iallafall, satte mig vid datorn och klickade in på en bildmapp för att slötitta lite medan jag pratade med min fina vän Carolina i telefon, och titta vad jag hittade för fint ...

... en otroligt vacker bild, och kanske även anledningen till att jag inte mådde så bra de närmaste dagarna efter raftingturen i Sydamerika. Att dricka argentinskt flodvatten var halvgott och rekommenderas ej, varken för smakens eller hälsans skull. Det är alltså jag som gapar längst fram.
 
 
Har ju inte visat några bilder från denna lilla utflykten så tänkte det kunde vara trevligt. Mest för mig kanske, som kan titta på bilderna på bloggen hur lätt som helst i framtiden. Sjukt bra, skaffa blogg mina kära vänner! Här är en liten fors där det stänkte lite vatten.
 
Såhär fin natur var det där vi skumpade runt i vår gummibåt.
 
Dessutom är det snart ett helt år sedan vi kom hem från Sydamerika. Tiden går fort ochsåvidare. Mycket fin resa var det!
 
Puss och kram på er! Nu ska jag plocka fram min lille packlista.
 

Fångad i en stormvind

Hej!

Nu var det ett tag sen jag hörde av mig, men här kommer vad jag har gjort de senaste dagarna.

Dagen efter dykningen åkte jag på Uncle Brians tur som bestod av, badande, ätande,badande,ätande, badande, ätande och mer badande. Rockslidade och simmade i vattenfall. Var riktigt rolig tur. Hela bussresan var roligt med lekar och allsång. Hittade mig tre bra vänner också, vi sågs efter turen och tog varsin öl, jag cola. Riktigt trevliga, tyvärr kommer jag nog aldrig se dem mer,men var en rolig tid ihop. Nästa dag var det nästa regnskog, inte lika rolig tur. Var lite för mycket på en gång och gruppen var inte så härlig. Sen började eländet. Vet inte om ni har läst men har varit en cyklon, kategori 5 i Cairns som sedan tog sig söder ut. Först blev min dykningskurs inställd, sen blev jag fast i Townsville några dagar lch nästan fast på Magnetic island. Det dåliga vädret har gjort att det inte har varit så mycket att göra. Men man fick göra det bästa av det. Spelade sällskapspel roligt mycket och socialiserade så gott det gick! Här håller vi humöret uppe. Idag kunde som tur va lämna Townsville och är nu i airlie beach där jag imorgon dka på en tvådagars seglingstur, ska bli riktigt roligt. Vädret är fantastiskt nu, så en bra tid! Hörs mer efter det 

Snart ses vi Carro och Elin!


Dykning, Bejbyy

 

Tillbaka efter det bästa jag har gjort so far på denna resa, kanske bästa i mitt liv. 15dyk på 4dagar vid stora barriärrevet. Så bra! Lördag morgon åkte vi ut till båten som skulle vara vårt hem. Visste inte att jag älskade att vara på en båt så mycket. Gillade gugningen och känslan att kopplas bort från allt annat, om det inte var nog så var mate3n helt fantastiskt. Helt Otroligt. Vi fick Desser!! Vet inte när senast jag åt Dessert!!!!!!!!! Så gott!!!!. Första dagen så gjorde vi träningsdyk och andra dagen blev vi open water certifierade. Fick ett fundive och ett nattdyk innan jag fortsatte med min Advanced kurs som jag blev klar med idag. Förutom träningsdyk gjorde jag mer Fun dive och ett till nattdyk som var det bästa. Så många hajar som simmade riktigt nära en. Var NAjs! Förutom hajar såg vi sköldpaddor, stingrays, clownfiskar, fler fiskar från filmen Hitta Nemo och ,massa annat. Var så fint! Dock är inte fiskarna jag gillar mest utan känslan att var under vatten, bara chilla och åka upp och ner. Trodde inte jag skulle gilla det så mycket!! Så roligt! Gruppen jag hade var också riktigt bra. Vi klickade snabbt och blev som en liten familj. Riktigt tråkigt att lämna dem men sånt är livet.

2 dagar framöver åker jag till en regnskog innan jag åker vidare från Carins mot Townsville och Magnetic Island. Får se när vi hörs nästa gång!


Tyngden på dalskidan älskling #ValTho

Hej kära kära vänner!
 
Här sitter lilla jag på ett tåg påväg hem till Kalmar. Shiit vad tre månader har gått fort. Nästan obehagligt fort! Känner att någon typ av ålderskris är på gång (?!?)
 
Nää! Men tiden har verkligen flugit iväg. Och så bra jag har haft det. Topp tre!
 
Tänkte att jag kunde lägga upp lite bilder såhär på eftermiddagskvisten. Alvesta har inte mycket annat spännande att erbjuda.
 
Och så vill jag dela med mig av en guldklimp i musikhistoria. Se det lite som ett soundtrack till min säsong: Markoolio – Vuxenpoäng
 
Vi har haft det så bra man kan tror jag. Vår älskade lägenhet med Jokerfamiljen❤️Moa, Albin, Åberg Maja och Lovisa. Utan dem hade det INTE varit samma sak.
 
(Obs så har jag stulit lite bilder från diverse medsäsongare. De var ju så fina.)








Och så kom solen och picknickarnas tid.



 
Och afterski!


Sen åkte vi ju lite också!






Och eftersom ingen i Joker(för att förtydliga- vår lägenhetsbyggmad hette så) jobbade så var vi ju på nåt sätt tvugna att sysselsätta oss med annat. Så mycket temafester och skumma idéer.
 


Turkfest. Heroparty. Jokerfest. Och likörkväll. Bland annat.




Och så åkte vi Snowblades! (Kan ha varit min lyckligaste dag) och oooo vad vi gick in för det. Jeans, solglajjor, inga goggles och så anammade vi hela "blades-kroppspråket".
 
~Joker Blade Mafia~




"Ett liv på Blades är ett liv i lycka."
 
Och är man i Frankrike blir det mycket ost och vin. Det är oundvikligt. 



Om ni inte sett filmen "Stockholm Boggie", så gör det! Här kommer vår välövade tolkning av StockholmBoggie-tricket. Sista dagen - satte sönder det!

Jag har träffat så Ooootroligt mycket härliga människor. Och varit så kroniskt lycklig här nere. Tack alla er!

(Och alla de som inte råkade vara med på den här bilden också såklart!)
 
#Lambada❤️

Och så har vi bokat!!!

Nu har vi bokat flyg! Kastrup-Bangkok den 22 april. Tydligen den varmaste perioden i Sydostasien (källa: Lonely Planet) men vad gör väl det? Vi är pepp! Nu hoppas vi och håller tummar och tår och fingrar och ... lår på att även vär kära Månsis ska vara i res-skick så att han kan möta upp oss i Thailand och vidare ut i världen (nästa resmål efter Bangkok okänt).
 
Wiiiii önska oss lycka till!
 
(Update: "Vi" är alltså Carolina, Elin och "Tobbe den sköne filuren från Skurup" som Måns så fint döpte honom till).

Jag har varit på mitt första dop!

(Förutom mitt eget då ...)

Förra helgen döptes min systerdotter, lilla Emma, i Slottskyrkan i Kalmar. Mycket fint, och en hel del Guds ord. Kan väl inte säga att jag är helt frälst ändå.

Fick i alla fall uppdraget att fota lite. Här är bilder!

 Stolta föräldrar!
Att döpas var väl inte det roligaste man kunde syssla med en lördag, tyckte Emma. Här är hon ändå rätt glad, jämförelsevis.
Men mamma var kul!
Sötbebis.
Sen var det lunch på Solbacken och Olle gick loss på pianot. Cool.
Bästa kompisarna.
 
Så himla mysig dag var det. Detta kommer också bli en mysig dag, för snart ska jag till Lund och träffa Maria och se nya lägenheten plus flyttkaoset. Spännande!
 
Puss och kraaam!
 

Australien, Bejbjy!

Hej Australien!

 

Helt sjukt vad varmt och fuktigt det är här. svettas som en stor gris om ni undrar. Är just nu I Cairns och har gjort min första dykningslektion, så kul men mer om det lite senare. Först vad hände igår.

 

Igår var det en händelse som visar exakt varför jag gillar att resa ensam. Landar i Cairns lite nervös för att vara själv, kommer in i hostllet. Där står svensk tjej och vips har vi blivit bra vänner, gjort middag ihop, delar frukost idag och även åt middag idag. Älskar att man träffar random people som man inom en timme blir bra vänner med. Är du själv så är du så öppen att träffa nya människor. Förutom att handla och käka mat hände det inte så mycket. Var ute, nykter som vanligt, vilket var roligt. Spelade någon rolig Bingo med ett gäng Engelsmän innan jag gick och la mig.

 

Idag så har dagen bestått av dykning och lektion. En halvdag i skolbänken och en halvdag i Poolen. Var så häftig och speciell känsla att vara under vatten och andas. Älskade verkligen det. Kommer göra Open water och Advanced på en kurs som håller på i 6dagar där tre spenderas ute på en båt i det stora barriärrevet! Ser så framemot att dyka på riktigt. Efter det så åt jag med min rumskamrat och nu sitter jag här precis innan jag ska lägga mig. Upp tidigt för att ta nya blodprover. Hoppas på positiva svar så jag kan åka till Asien!

 


Godbye NZ

Nu är NZ snart slut, imorgon 09:30 lyfter planet och jag lämnar Nya zeeländsk mark. Tiden i NZ har varit helt fantastiskt. Vädret har varit kanon, aktiviteterna bra och vännerna otroliga. Hade höga förväntningar innan men de slogs mycket tack vare folket jag träffade. De två grupperna jag spenderade mest tid med var så härliga. Skrattade så otroligt mycket. Saknar dem. Det bästa jag gjorde i aktivitetsväg var att flyga ett stuntplan. Så adrenalinfullt och så vackert. Även Skydiving i Fox glacier var magiskt. Bästa ställe var Helt klart Queenstown. Kunde stannat där ett år. Var så roligt att träffa Angelica, Ellen och Jenny. Älskade våra filmkvällar. Näst bästa ställe var Raglan. Så härligt, önskade att jag hade stannat lite längre där. Trodde inte surfing skulle vara såå roligt. Vackraste ställe var nog Wanaka och Milford Sound. Nej, det vackraste var aktiviteten jag gjorde igår.

 

Igår så gjorde jag min sista aktivitet som nog faktiskt hamnar högst upp. Tongariono Crossing. En 8h lång Hike i ett vulkan område. Var så vackert! Helt jävla otroligt fint. Vi hade perfekt väder, inte ett moln på himlen och inte för varmt. Någon som spettsade hiken var musiken jag lyssnade på, Disney musik. Vilket upplevelse med det i öronen och den vackra naturen runt omkring. Om det är en sak i NZ ni ska göra så är det detta!

 

Idag så har jag suttit på en buss, då vi har transporterats från Tongariro till Auckland där jag nu sitter och skriver det här inlägget med en sorgsen min men samtidigt en spännande känsla. För även om jag kommer sakna NZ så är det nya äventyr på kartan. Imorgon landar Jag i Australien och i övermorgon tar jag mitt första kliv mot Open water och Advanced dykarcetifilkat. En av de stora grejerna jag vill göra i livet. Hör av mig när jag är i Australien. Saknar er där hemma i Sverige.m


RSS 2.0