< Till bloggens startsida

Hej igen

Måns ÄR en trevlig och bra människa, som KAN dra upp gylfen, men de flesta av hans byxor är enligt hans egen utsago trasiga och knäpper upp sig själva. Bara så alla vet. Vi vill ju inte att någon ska få fel uppfattning pga föregående inlägg. 
 
Puss och godnatt. Dröm fagra drömmar. 

Templena fick ett eget inlägg

Bilder från dagen tagna med Månsas supermobil! 
 
 
Sista bilden är mest för att ni ska kunna beundra Måns nya frippa. Carro och jag klippte honom med varsin nagelsax efter tubingen i Vang Vieng (=efter några öl eller så). Vi tog dessutom hand om varsin sida utan någon som helst överenskommelse om slutresultatet vilket gjorde klippningen något sned/ojämn/hackig. Men snygg! Beställning av klipptid hos oss görs i kommentarsfältet. 
 
Puss och kram på er! 
 
/Elin. Inte Svinatösen. Det var bara Carro som hackade mitt förra inlägg.

Dagens popcorn + tempel

Hej hopp! Nu är vi på hostelet i Siem Reap, Kambodja. Här äter vi brownie, drickel öl och ska snart sova för imorgon ska vi upp tidigt tidigt och kolla på soluppgång över tempel. 
 
En liten söt tradition vi haft på resan är att alla får välja dagens popcorn (=bästa moment) och jag tänkte att ni skulle få ta del av denna dagens dagens! 
 
 Tobbes popcorn: byggnadskonsten på templena vi åkt runt och kikat på idag. Plus Måns morgonlycka, mer om det senare.
Carros popcorn: när Måns blev ombedd att dra upp gylfen, inte av oss vilket annars är vanligt, utan av en liten försäljare som uttryckte önskan "please zip up, please zip up" mitt i sitt väl inövade säljtal. Klockrent då det varit en av resans oftast förekommande uppmaningar från min och Carros sida. 
Måns popcorn: ? (Jag kommer inte ihåg vad han sa, men det var iallafall INTE att vakna upp imorse och upptäcka att han sovit till 11. Denna insikt ledde till omedelbart sittande läge och ett chockat "NÄÄeee!" efterföljt av några svordomar och ett yrvaket snabbkravlande ner för våningssängen. Åsynen var en av de roligare på länge).
Mitt popcorn: Att vi på tillbakavägen från templena såg resans första apor! En liten apunge till på köpet. Nästan töntigt hur lycklig jag blir av att se nya vilda djur som jag inte sett innan. Kommer leva ett bra tag på det. 
 
 
Schnirre!
 
/Elin Sunesson, svinatös

LaosLaos, vilken skönhet!❤️

Nu har vi betat av ännu ett land. 

Måns fick borsta tänderna under en ordentlig stjärnhimmel. Elin fick bada i diverse vackra vattenfall. Tobbe fick åka luftballong. Och jag fick vakna upp i hyddan i den lilla byn med uppskattningsvis 100 personer.

Nu ska vi till Cambodja.

Här är lite bilder från supergruppens första ballongfärd. Fett!








/Carro

"We open 4." Aa, fast nä.

Morsning! 
Här är vi just i denna morgonstund som förvånansvärt inte har så mycket guld i mun. Varför? Joooo, låt mig bara dra vårt öde lite snabbt för er.

Hörni, vi sover på flygplatsen va. Flyget går vid sex imorrn och Lao Airlines har skickat ett målande mail till oss som uttryckligen säger att checkar vi inte in SENAST två timmar innan får vi helt enkelt inte åka med.
Ja, men det är ändå en bra ide. Man kan alltid sova lite på en bänk någonstans. (Trodde vi.)
Vi kommer till Wattay AirPort cirka klockan tio. Hittar några föga bekväma bänkar och känner ändå att jovars, inte optimalt-men det funkar.
Då kommer kepsbeklädd vakt nr 1 och säger att Hörni, vi stänger nu. Ni får sova ute.
Första gången jag varit med om att en flygplats stänger några timmar på natten. Soft.
Småsnopna sätter vi oss utanför och tänker att det är ju bara fem timmar, värre har man stått ut med. 
Tid för vakt nr 2, även denne iklädd matchande keps. Han berättar för oss att här får vi inte sitta. Vi måste ut på trottoaren.☝️
Vakt nr 3 (tvek på om han ändå kanske var taxichaufför) tror sig veta att det finns något slags guesthouse någonstans inom enkilometersradie. Luddig beskrivning, men okej, vi kör. 
~Här följer en oklar dimma där vi knatar runt flygplatsen i jakt på säng.
Då dyker vakt nr 4 upp, som antagligen tycker vi ser så förvirrade ut att han vill hjälpa till. 
På mörkare bakgata hittar vi hostel, sover tre timmar och går sedan, inte helt pigga hela vägen tillbaka till flygplatsen. (Noga med tvåtimmarsregeln!☝️)
När vi kommer fram har flygplatsen inte öppnat. Vakten ligger fortfarande och myser på sin madrass innanför glasdörrarna. Najs. (Därav bildens touch av uppgivenhet)

Men. Det absolut värsta enligt Tobbe är att han ända sen vi hörde en taskig cover av One Direction's That's what makes you beautiful har haft denna häääärliga melodin på hjärnan. DET är det värsta!

Här! Njut!
http://open.spotify.com/track/4cluDES4hQEUhmXj6TXkSo

//C

Ett foto från Tubingen

 
Nä, kameran lämnade tyvärr in tofflorna (=dog) under badringsturen så jag ritade en liten bild i stället. Ser ni vem som är vem? 
 
/Elin

GISSA ORDET -facit

Nu är det bevisat Måns. Man ser inte vad du skriver.

Bild 1: Ordet vi söker är skönt.

Bild 2: Här har vår prins försökt berätta om att han vann lekarna.

Bild 3: Här troor jag att han vill skriva (typ) utnämnd.

Bild 4: Härligt

Bild 5: Måns gjorde ett dyk där.

Bild 6: Rätt svar är kunde.

(Vill även passa på att ge vår kära Elin Nilsson en eloge. Ett rätt! Och flera bra gissningar!)


Måns. Vad står det här?

(Måns sitter i sin ensamhet och grymtar över sin egen dagbok.)

"C: Måns, vad gör du?
M: Ja fösöke' läsa vad jag skrivit!!! Det här e ju helt sjukt. Asså jag orka' typ inte!"

Om man inte själv kan tyda vad man själv komponerat är det rätt illa...
Så, dagens tävling: 
GISSA ORDET!
(Och för er som kanske tänker "ja, men vi ser ju inte stycket i sin helhet. Annars hade vi kunnat lista ut ordet i ett samanhang." Nej. Sådant är inte fallet.)

#1

#2

#3

#4

#5

#6

->jag tänker att vi ger det en dag eller så för lite klur.

Och som paraplyet i drinken kan jag även lägga till en liten bild på Måns körkort. Frågan är om detta gills som signatur?
(Ansn i efternamn. Förnamnet är fortfarande högst oklart. Jag väljer en bildlig tolkning av en död mus.)

Han säger nu att han "får så ont" av att skriva så att man kan läsa.
Tur att han har andra fina kvalitéer den där killen!

LOL (som Annikas kompis mamma tolkar som "Lots of love" och desvärre tragikomiskt skrev på ett begravningskort.) //Krösamaja

ELIN FYLLER ÅR

Ja, som rubriken säger så fyller Elin år hela 22 jordsnurr! Så stört fett. Inte varje dag man fyller år. Men vad har hänt dost vi hördes av. Jo vi har tagit oss norr ut med hjälp av en minibuss där den stora grejen var när en Laos person ville spotta ut ur fönstret. Hade gått så brs om inte bilen körde så spottloskan hamnade i personen bakom honom. Var lite kul tyckte vi.

ELIN FYLLER ÅR

Väl i luang nham ta så paddlade vi kayak igår, tyckte alla var kul utan Måns. Idag har vi trekkat vilket alla tyckte var sådär utan måns. Så vi fick var sin dag. Det som var bäst tyckte jag var stjärnhimlen på natten och alla eldflugor. Så fint!!

Elin fyller år!!

Nu efter trelling så chillar vi med varsin drink och har födelsedagsmiddag för ELIN FYLLER ÅR! Nu ställer vi oss alla upp och sjunger: Ja må hon leva Ja må hon leva Ja må hon leva uti  hundradas år Ja visst ska gon leva Ja vist ska hon leva Ja visst ska hon leva uti hindrade  år

ELON FYLLER ÅR


Dagens citat #2.

Måns: "Triumfbåge, jag looovar att han heter Triumfbåge i efternamn!"
 
Carro: "Är inte triumfbåge när man håller alla trumfkort i en båge när man spelar kort?"
 
De har full koll, de där två. 
 
 
 
Tobbe senare på kvällen: "Måns ... menade du Christer Ulfbåge?" (Ja, det gjorde han visst).

Dagens citat

Elin: "Carro, du har bränt dig."
Carro: "Neej, alltså, jag BLIR såhär röd av solen!"

Clever girl.

Piggagänget🙌🙌





Vi kallar honom numera Saltmannen

Imorse, under frukosten, observerade vi en man som hade stora problem med att fixa kaffe till sig och sin fru. Han försökte flertalet gånger, men tillslut fick en i personalen hjälpa honom. (Tilläggas ska att det var vanligt pulverkaffe men han fattade nog inte riktigt). När han väl, efter många om och men, fått sitt kaffe satte han sig vid bordet och sträckte sig efter en skål som innehöll vad han trodde var socker. Detta skopade han utan att smaka ner i båda kopparna. Men där, mina vänner, failade han igen. Det var salt. Vi kan väl erkänna att vi hade rätt svårt att hålla masken under de efterföljande grimaserna ... 

Jag gillar namnet Luang Prabang

Ave!

Idag är vi vid en pool. Helt enkelt. Det där om att det skulle vara 21 grader här var nog bara ett hittepå av planets glada pilot. Här är varmare än så kan jag lova. Så idag kände vi för att dissa svettet och chilla sönder i poolen. Najs☝️

Igår var vi på vattenfallsutflykt. Liksom utflykten till lergrottan "Dark Cave" i Vietnam visste vi lika lite om den här turen. Det visade sig vara ett RIKTIGT guldkorn. Efter okänd tid på pickup-flak kom vi fram till ett sjukligt vackert vattenfall. Och stort! Överallt satt skyltarna med "Don't a swimming area" (alltså jag kan ju känna att om man nu tvunget ska ha så mycket skyltar på engelska kan man ju Googletranslatea meningen först..?-bara för sakens skull.) Men alla andra struntade demonstrativt i dessa så då gjorde vi ocksådet och plaskade glada omkring i det turkosa vattnet.









(Förlåt Tobbe för pussbild. Men den ÄR bedårande)



OCH så fanns det ett fint björnreservat! Vi kände nog alla att livet som Laoesisk björn (vad heter det egentligen-dagens mysterium-Laoansk? Laosiansk?) inte skulle vara helt fel i nästa liv. 

Nu har vi beställt mat. Och jag ska nog köpa oss ett gäng Laosiniesiska Mojitos från baren mitt i poolen.

Schnitz!

//Krösamaja. (Gruppen tycker prompt att detta är mitt nya nickname. <~ vill inte höra den exakta förklaringen, men tydligen finns där likheter... Jag ville hellre bli känd som Tjädern. Men ack nej. För mycket av det goda.)
?

Kom ihåg!☝️




Så säger vi Hejdå till Vietnam, och Tja till Laos.

Vi gillade Viet! Det känns verkligen som att vi har hunnit med det vi ville, och så lite extra på det! 
Måns fick kravla i lera. Tobbe fick titta på stjärnorna från ett båttak. Elin fick njuta av utsikten i HalongBay. Och jag fick köra motorped bland sockertoppsberg. Alla vann guld!

Och maten! Den gillar vi. 

Jag satt och funderade lite på vilken kombo som skulle vara bäst om man fick pussla lite själv. Som det snille jag är kom jag fram till att man borde mixa Sydostasiens mat, med Afrikas musik (alternativt Latinamerikas) och dans! För det är kanske det vi kan klaga lite på här. De ständigt återkommande musikvideorna på alla otaliga bussar vi sett är inte superbra. Ungefär såhär går det till:
Tjej+kille myser i park.
Sen kommer ett svek. 
Den ena smygfotar den andre för att sedan visa fram bevis i form av svartvita papperskopior.
Detta resulterar i att båda gråter på varsitt håll. 
Sen är det ofta slut. Fast det gör inget, för det kommer alltid en ny.

Värt att tillägga, så har Vietnam även gått hårt in för att spränga varenda högtalare i landet. Och kompensera detta med lite extra, härligt hög ljudvolym.👍 Extra kul på nattbuss med andra ord!

Snart landar vi i Luang Prabang. Där är tydligen 21 grader! (Hela supergruppen är i extas!) det har varor sjukt varmt senaste dagarna. Vi har alla vant oss vid att ständigt svettas. Tillochmed PÅ knäna. Det är ett rekord, iallafall för min del.

Så nu säger vi Tack och på återseende Vietnam!👋
Och Tja Laos!✋

//C

Lera och pepp

Andra dagen i Phong Nha var vi bland annat i Dark Cave. Vi visste inte alls vad det var men alla hade rekommenderat att åka dit så vi gjorde det. Vi trodde väl att det skulle vara en cool upplevelse med fin grotta, pannlampor och kanske lite vatten.
 
Det visade sig vara ...
 
 
... det här! Lerbad! Men inte förrän vi kravlat runt i en smal lergång ett tag och försökt undvika att smutsa ner oss allt för mycket. Var ju värt. Men: det var en av de bästa sakerna Måns gjort i sitt liv och det är vi ju glada för. Och vi fick bada av oss i underjordisk sjö efteråt.
 
Här agerar vi moppegäng!
 
 
Vi var även på båttur i Phong Nha Cave. Väggarna och taket såg precis ut att vara av maräng! Jag blev sugen på marängtårta. Väldigt vacker grotta. 
 
Nu är vi på flygplatsen i Hue och väntar på flyg mot Laos. Nytt land spännande wiiiiie! 
 
Men först: fortsättning på den rafflande sjuanturneringen. 
 
/E

Oklar mat.



Hue Backpackers Hostel har helt klart spexiga alternativ på menyn.

"En tupp! En fjäril! En tjur!"

Yo! 
 
Debut för Näven, även mindre känd som Tobbe, den fjärde följeslagaren i detta kompani. 
 
Planen för denna fantastiska dag var att utforska Phong Nha, en underbar nationalpark med diverse natur. Vi hyrde moped och utsåg Måns till kartläsare. Vi körde fel. Vi fick vända bland sand och sten i den fyrtiogradiga lunchsolen. Vägen var öppen och vyerna oslagbara. Bland ofattbara berg och boskap kryssade vi oss fram till en grotta. En minst sagt fabulös upplevelse. När vi var nöjda med stalagmiter och stalaktiter hamnade vi bland stenrös och turkost vatten. Efter bambubroar fann vi ett badställe, till allas glädje, eller förtret, var det halt och stenigt att plumsa i. Vi fick oss ett skratt. Vackert var det dock. Vi körde slalom vidare i nationalparken. Bland arbetande vietnameser, smala, rivfärdiga hus och gigantiska gravplatser, hamnade vi bakom boskap. Detta resulterade i att Carro föröskte tuta sin väg fram. Ingen respons från tjurarna, men vi löste situationen och nödtankade för tre hela svenska riksdaler innan vi avslutade vår tripp.
 
Nu har vi avnjutit horribel västerländsk mat och laddar upp inför ytterligare ett parti 7:an!
 
Fridens liljor! 
 
 

Tåg med medelhastighet 10km/h

På tåg till Dong Hoi.

Vi åker tåg! Och är påväg till nationalparken Phong Nha. Det ska finnas balla grottor där har vi hört. (Och så har vi även hört att det finns vattenormar som gillar att stryka sig runt benen, särskilt på svenska turister. Mindre kul tycker jag.)

Tåg är mysigt, vi har åkt så mycket buss på sistone att vi nästan klöks. Någon har ätit Durian i vår kupé. För er som ej känner till denna gudsförgätna frukt så luktar den inte så gott. Inte smakar den bra heller, så jag vet inte varför man äter den riktigt. Nåt vietnamesiskt tjafs.
TVunderhållningen är av hög klass. Först trodde vi det var Viets motsvarighet till Idol. Men nu visar det sig att de två deltagarna även agerar programledare och lekledare. Så nu vet vi inte längre.

Annars då? Jo. Konduktören(släsh)Städaren har bestämt sig för att ogilla mig starkt. Vilket han tydligt visar när han moppar över mina fötter. Han tror jag skräpar ner så förgjordat, FAST jag inte gör det! (Nästa gång han kommer förbi ska jag le åt honom så kanske han mjukas upp lite.)

Här är en liten bild på oss när vi åker minibuss.


Och här är en bild på gruppen när de handlar färgglada lampor-till Elins förtjusning.


Och här är en bild på den kinesiska/japanska/belgiska/polska bron i Hoi An. (osäker på nationalitet)


Och här är en bild på vad vi gör nu: "The Great 7an-Tournament". Jag leder INTE om man drar poängställningen i stora drag.


PS. Nu förlorade den ena idoldeltagaren ett vad och blev tvungen att göra 100 situps. 
Vi fick se alla. DS.

Fred ut✌️

Carolina aka Tjädern🐦

Känsligare läsare varnas

Här är Måns gump efter dagens solexponering. 
 
Men han är rätt glad ändå verkar det som. Han dansar omkring lika yvigt som vanligt👍


GIRLS' DAY OUT

'Zup?
 
Idag har vi tjejdag. (Vi=Elin och Carro). Hänger på stranden, pratar endast om smink och annat tjejigt och tar massor av selfies med mobilen. Typ. Nä, Månsa är på dykning och Tobbe vilar från värmen så vi blev kvar. Försöker klara oss. Delat på en pizza. Kastat lite sand på tyskarna bredvid. Blivit halvdränkta i vågorna. (Mest för att vi hela tiden tittade åt fel håll när Vågen med stort V kom. Var sjunde, ni vet).
 
Carro har även insett att hon varit preciiis på denna stranden, för 14 år sen. Så kan det vara. 
 
Imorgon åker vi till Phong Nha!
 
 
Selfie! Hej hopp. 

Tjarrå! Nu drar vi till stranden!

 

Vi gillar, vi ÄLSKAR redan Hoi An. De e det!

... som Måns a.k.a. Mogg skulle uttryckt det. Nu är vi i denna vackra lilla stad och har redan hunnit beställa tre klänningar,  en kimono och två par skor som vi ska hämta färdiga imorgon, uppsydda efter våra mått. Vi går bananas helt enkelt. Gänget funderar även på ett par bikinis, linnebyxor, skjortor och sidenkalsonger. Den som lever får se. Imorgon tänkte vi hitta the beach och jobba lite på brännorna. 
 
Fina bilder sen senast:
 
 
1. Halong Bay, 2. Från en topp i Cat Ba National Park, 3. Hoi An, 4. Halong Bay igen, plus Elins fötter.
 
Schnitz!

Yolo

Som ni har märkt på det fina språk så är det tjejerna som har mest skrivit, men nu vill även vi två killar, mogg och näven från Enköping som vi kallas, ta över bloggen för ett inlägg.
 
 
vi har under de senaste jordsnurren varit på en fräck segeltur i ha long Bay. Där fick vi se feta berg och stöört fräcka utsikter. Inte nog med att vi gungade på havet utan våra j*vla amar fick jobba lite då kayak stod på scehmat. Har varit en riktigt feta dagar. Asså båt är fett najs och
vädret. men som jag typ läste i en bok, man kan ju inte få allt. Och det vi inte fick på denna tur var föda. Liksom kom inte upp i nivå alltså.
 
 
 
mogg och näven
peace out

Gräsmannen!

Han har fått glamrockarfrilla! Här åker han buss.
 
 
Och här är en bild från där vi är nu.
 
Inatt sov vi på båt. Det var mysigt. Kram på er!

En trekk med homestay senare ...

... och vi är i varierande skick tillbaka i Sapa. Här äter vi middag innan vi hoppar på buss mot nästa äventyr. Trekkingen var fin igår och dimmig idag. Natten i någon sorts stor lada var mysig med åska och igårkväll hade vi ett vilt parti kortspel med vår lilla husvärdinna (och lite "happy water" = risvin). Riktigt skön tjej som det faktiskt var lite sorgligt att lämna. 
 
 

Värd shopping

Dagens aktivitet:

Elin och Carro har handlat metervis av tyger till framtida skräddarprojekt.

Måns köpte klocka.



Dagens klur

Pest eller kolera-appen levererar!
 
"Skulle du helst alltid vara mindre än en decimeter från ansiktet på alla du tilltalar, eller alltid vara tvungen att kasta dadlar på alla över 40?" 
 
Kläm på den ni, kompisar!

Kaffe och annat

Hejsan svejsan!
 
Här sitter vi på café och ska intaga kaffe och banansmoothie och annat. Vi har faktiskt lyckats planera lite till Måns stora lättnad! Ikväll åker vi mot Sapa där vi ska trekka och bo i homestay, sen blir det Halong Bay där vi bland annat ska bo på båt och efter det tar vi en buss söderut mot Hue och Hoi An. Peppt! Nästa land efter det - Laos. Låter bra, ja? 
 
Mysiga lunchstället från igår! ♥
 
Tjo på ett tag!

Far och mor Wetterstad:


En sån här gudsförgäten goding förgyllde min frukost idag. Saknar ni?


Hanoiiii

Hej bloggi!
Här sitter vi på hostel i Hanoi efter rejäl pannkaksfrukost. Gött. Igår var det fest för att fira Måns, vi åt tvårätters med drinkar och öl för ca 50 spänn per person. Ej så dyrt. Vi var glada. Sen satte vi oss på vattenpipacafe med livemusik och Måns passade på att dansa ner en reklamskylt. Hela gatan fick sig dagens garv. ("Jag är vit och jag är röhårig och jag, ah ... ser ut som jag gör. Folk kommer ju känna IGEN mig, PÅ FLERA MIL!") 
 
Kvällen fortsatte sedan med extra mycket dans på klubb och med att Elin fick den geniala idén att ha lite vattenkrig. Sen sov vi. 
 
Gräsmannen har fått sina första fjun på huvudet förresten! Här poserar han stolt på flygplatsen i Bangkok.

Mugshots

Vi åkte fast i Hanoi.



MÅNSIS 21 VAD FETT

Idag är det första maj och vi har firat Måns födelsedag med att vakna 04:00 på en buss i Bangkok, där vi gick av och strosade runt lite tills vi hittade ett McDonalds. På donken fick Måns sig en 21årsglass, de andra kaffe med burgare och hela gänget blev filmade och foto-terroriserade av en liten thailändsk kille. Vi dödade även lite tid med att spela olika spel där Elin förlorade och fundera ut möjliga frisyrer inför Måns klippning i Vietnam. Fina! Jag röstar på Kippfrisyren. Vad tycker ni? 
 
 
Vem är gladast?! 
 
Nu har vi fått i oss lite frukost på något hotell och Carro har kilat iväg för att shoppa. Allt är som vanligt. Snart flyger vi!
 

RSS 2.0