< Till bloggens startsida

Jag har skaffat titel

"Advanced Open Water Diver."
 
Fint ska det va serni.
 
Det är faktiskt vad jag har pysslat med de senaste dagarna. Och så himlahimla roligt det var!
 
Advanced Open Water går egentligen ut på att göra massa roliga Adventure Dives. Och så kan man gå ner djupare, istället för 18m får vi vara nere på 30.
 
(Till Annika:) JAG DÖK PÅ ETT STORT VRAK! 30m NER! För er andra som inte är min syster eller mig själv kan jag meddela att vi båda delar en rejäl fobi för vrak och båtskråv.
Men bara så du vet syster, så får du tampas ensam med det från och med nu... Jag har de sista dagarna helt enkelt fått tvinga bort det, mer eller mindre frivilligt.
 
Det var verkligen häftigt. Det ligger så djupt att man inte ser det förrän man kommer ner ett tiotal meter. Då liksom dyker det upp ett stort skepp mitt i ingenstans. Lite dunkelt är det allt där nere, ljuset räcker inte riktigt ner. Om man sett Titanic så liknar det lite de scenerna där de visar hur vraket ser ut nu, fast i ljus.(tror dock inte att detta skeppet har samma komplicerade kärlekstrassel i sin historia...)
 
 
 
 
Och än en gång till dig Annika: Vi gjorde ett Night Dive! <--dök på natten.
 
Vi simmade runt med ficklampor och såg massa fränt som bara syns på natten. Två riktigt stora och blågröna bläckfiskar! Vid vissa tillfällen släckte vi alla lamporna, då blev det heelt kolsvart förutom alla tusentals små självlysande minifiskar av olika typer och sv olika slag. Om man rörde händerna runt i vattnet glittrade det av alla små ljusdjur. Helt underbart häftigt! Jo!
 
 
Så gjorde jag även ett Deep Dive också. För er som inte redan visste så blir man typ lite hög på stora djup. (Kallas Nitrogen Narcosis) Man blir påverkad på samma sätt som när man är knarkhög. Det är väldigt personligt hur mycket man reagerar, jag blev oförklarligt munter. Och långsam... Vi fick göra ett sifferquiz där nere och sedan även vid ytan. Jag tog mer än dubbelt så lång tid på mig vid 30m djup.
Så drack jag juice med. Sjukt skumt. Ett sugrör och en burk, så kan man dricka ur den. Det har med trycket att göra. (Sen lyckades jag på något oförklarligt sätt även få mitt cyklop fyllt med juice...antagligen första gången Els, min underbara instruktör, sagt åt någon att tömma persikojuicen ur masken...)
 
En annan frän sak. Jag knäckte ett ägg också. Äggulan höll ihop på grund av trycket, så då lekte jag mycket fascinerad en stund med den. Såg säkert oerhört intelligent ut!
 
De här dagarna har varit några av de roligaste och häftigaste någonsin!
Och Gud vad jag älskar att dyka❤
 
Tamal!
 
(Kör vidare på Elins maträtts-hälsningsfraser...egentligen en guatemalansk juldelikatess)
 
// Big C

Kommentarer
Anonym

Trodde nog att ni skulle gilla dykgrejen. Vilka bilder!

2013-04-19 @ 10:55:04

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0