< Till bloggens startsida

Stockholm!

Hej Byggbussen!

Nu har det hänt rätt mycket igen. Vi har ännu en ny resplan. Vi har varit i Stockholm. Vi har träffat Forum för Levande Historia.

Det nya resplanen går ut på att vi skippar det polska företaget och anordnar en egen resa. Framför allt för att det blir mycket billigare. Vi reser samma tidpunkt men ska istället åka tåg mellan platserna. Och så är det lite roligare när man har fixat allt själv tänker vi. Så nu förlitar vi oss istället på oss själva och "Maris resebyrå"! <3

Vi har även varit på en ytterst rolig resa till rikets huvudstad med PA-gruppen, Mari och Anki Lagercrantz från kommunen. Tåget gick på morgonen och vi kom fram mitt på dagen. Där hade vi lite ledig tid som vi alla nyttjade på olika sätt. Det handlade bland annat om shopping, kaffedrickande, släktträffning och bokhandelsshopping.
När timmen var kommer begav vi oss till Gamla Stan och Forum för Levande Historia där vi fick träffa Åsa. Hon visade oss deras aktuella utställning "P.M" som handlar om tolerans och intolerans. Vi tyckte att detta var en otroligt bra och intressant utställning och skulle gärna se att den senare kom till Kalmar. Åsa visade oss hur de oftast gör med skolklasser och vi fick även prova på en semination. Den gick ut på att dela in människor i olika grupper och sedan genom att diskutera med varandra länka dessa samman på olika sätt. Eftersom vi ska resovisa vårt arbete i slutet av projektet tyckte vi att det var spännande att se hur Levande Historia valt att resovisa sitt projekt. Dock hade vi velat ha lite mer tid till utställningen.

Vi träffade även Karin Wiström som är projektledare på Forum. I mötet med henne pratade vi mycket om hur vi ska lägga upp resan för att få bästa möjliga resultat. Hon kom med tips och ideér som vi nog kommer att ha mycket nytta av! Vi lade inte mycket av tiden på att planera själva "redovisningen" i januari, vilket vi tyckte var lite synd eftersom det hade vart bra att höra deras åsikter om saken. 

När nästa timme var kommen, den då det var dags att åka hem tog vi oss till flygplatsen. (Där Mari checkade in en sax, Carro blev haffad för att ha marmelad i väskan och Elin tyckte att hon visst skulle ta av sig alla kläderna i säkerhetskontrollen.) Sen kom vi tillslut hem efter en urtrevlig och otroligt bra dag i Svearikes huvudstad. Det känns mycket bra inför resan och vi tror på ett exemplariskt resultat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0