< Till bloggens startsida

Syfte

Hej igen Byggbussen!

 

I detta inlägg tänkte vi berätta lite om syftet med arbetet vi tänker göra. 

 

Vi vill vara med i kampen mot intoleransen. I vår vardag ser vi hela tiden tendenser till hat och främlingsfientlighet hos våra medmänniskor, något vi vill göra allt vi kan för att förändra. Vi vill skapa förståelse för vad som egentligen händer, och vad konsekvenserna av det kan bli.

 

1934 tog Hitler makten i Tyskland och detta var början på en förföljelse som saknar motstycke i västvärlden i modern tid. Hatet och intoleransen mot judar nådde sin kulmen och förintelsen började. Judar förföljdes och dödades, allt medan Tyskland bara fortsatte växa. När allt slutligen uppdagades hade så många oskyldiga liv gått förlorade. Världen fick bevis på hur långt människor kunde gå när man pratar om intolerans. Ändå finns det än idag

kvar en stor intolerans mot olika folkgrupper, en intolerans som bara fortsätter att öka.

 

Intolerans har förmodligen funnits i alla tider, även om det tagit sig uttryck på olika sätt. Det har varit grunden till oräkneliga hemska händelser och ideologier under den tiden människan funnits på jorden. Segregation, förföljelser och folkmord har förekommit och förekommer fortfarande över hela världen. Vi har valt att fokusera på det som hände i Polen under andra världskriget eftersom det är ett av de mest tillgängliga länderna som har en stor och betydande historia som har att göra med vårt ämne. 

I och med att det förekommer mer och mer flyktingar i världen, och därmed kulturkrockar, så breder rasismen och intoleransen ut sig. Främlingsfientliga partier får fler medlemmar, och mer inflytande. Vi är oroade över utvecklingen som verkar pågå i nästan hela världen, men framför allt i Europa, och vi vill göra någon sorts insats för att i alla fall lyckas få några få personer att tänka en gång till.

 

Vårt slutliga mål med resan och projektet är alltså att lära oss mer om hur intoleransen kan påverka människor, så att vi sedan ska kunna förmedla och informera om detta bland människor här hemma. Den 27 januari är förintelsens officiella minnesdag, och samma dag brukar olika evenemang hållas för att hedra offren och påminnas om det hemska som hände. På denna dag har vi tänkt vara med och ordna något slags evenemang med utgångspunkt från våra upplevelser och resultatet från våra efterforskningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0