< Till bloggens startsida

Förintelsens Minnesdag

Hej Byggbussen!

Idag är det internationella minnesdagen för förintelsen och vi har deltgit på ett evanemang tillsammans med bl.a Levande historia och Kalmar kommun. Christer Mattsson, från Levande historia, höll ett föredrg som var riktigt bra. Han riktade främst in sig på att försöka förstå förintelsen ur förövarnas synvinkel och på det sättet blev det intressantare eftersom det perspektivet inte ofta tas upp. Han engagerade publiken, (mest äldre människor och så vi), och sammanlagt var det en väldigt bra föreläsning.

Vår del gick faktist väldigt bra och sammarbetet med Högalids folkhögskola gjorde hela biten väldigt mycket mer njutbar. De spelade några låtar både innan och efter oss och dessutom två under ett bildspel med bilder från vår resa. Jag tror att det hade kunnat bli lite tradigt att titta på utan musik, så det var en höjdare! Stämningen blev helt annan, och helt rätt.

Fackeltåget efteråt var också väldigt fint. Först höll Jonas Hellberg, (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden ett fint tal och sedan avslutade Christer Mattsson med några väl valda ord. Och liksom på Majdanek kändes det fint och vackert när vi lade en sten vid ett minnesmärke för att hedra offren från förintelsen.

Förrutom att det var fruktansvärt kallt både i slottet och under fackeltåget tycker jag dagen var högst njutbar. Vi märkte att det vi gör faktist är väldigt uppskattat. Det var många som efter vår presentation kom och berömde oss, och det känns ju alltid bra!

Så nu, avslutningsvis, vill vi skänka en extra tanke till alla de människor som miste livet under andra världskriget och förintelsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0