< Till bloggens startsida

Vad Kan Ungdomar Lära Av Förintelsen?

Hej Byggbussen!

 

Lever du? Vi lever, det var ett tag sedan sist. Vad har hänt, inte jättemycket faktist. Två möten med Kommunen och Antidiskrimineringsbyrån, lite uppsättning av afficher och något trevligt lunchmöte med projektgruppen. 
Det är mest nu i veckan vi har haft en del att göra. Imorgon är det Förintelsens minnesdag och vi ska delta i ett evanemang tillsammans med bland annat kommunen och levande historia. Tanken är att vi kommer att hålla i en liten del av föreläsningen och prata om "vad vi ungdomar kan lära av förintelsen". Vi har skrivit ihop ett manus på ungefär en kvart planerat att sammarbeta med Högalids folkhögskola som kommer spela låtar "om människan".

 

Här är en länk till evanemanget: Förintelsens minnesdag i Kalmar | Forum för levande historia

 

Det var faktist mycket svårare än vad vi trodde att sätta ihop "föredraget". Just för att det är så kort tid måste vi vara jättenoga med vad vi säger och vad vi har med. det är svårt att få med allt vi egentligen vill säga på en kvart så vi har fått sålla ut det viktigaste. Jag tror alla vi känner att det är bra att vi kommer få chansen till ännu en redovisning då vi håller i en större del och kan lägga upp det lite mer på vårt eget sätt.

 

Nu har vi delat upp det så att Måns och Maria börjar med att berätta om vår resa och lite olika känslor som vi tycker är viktiga att ta upp. Sedan kommer antagligen Högalids folkhögskola spela någon/några låtar innan Elin och jag pratar lite mer allmänt om vad vårt projekt går ut på. Vi kommer där ta upp rubriken "vad vi ungdomar kan lära av förintelsen" och sedan avslutas allt med lite musik. Vi tänker visa bilder från vår resa, framförallt bilder från historiska platser knutna till förintelsen.

 

Och nu till sist, vill vi uppmana Er, alla kära trogna läsare att klockan 17:15 mötas vid Kalmar Slott för att tillsammans med oss gå i ett fackeltåg till den judiska kyrkogården som en manifestation mot intolerans och främlingsfientlighet. Vi tänder facklorna för att minnas och hedra förintelsens alla offer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0