< Till bloggens startsida

En uppdatering skriven under frukost bestående av vitt bröd, sylt och fetaost

Merhaba!
 
Förrgår var en fin dag. Först och
 
främst fick vi skypa med vår allas favoritMånsis. På dagen spatserade vi sedan omkring i Grand Bazaar, handlade fina saker, prutade och åt turkish delight. På kvällen letade vi efter matställe och sprang på en liten flintskallig man med scarves runt huvudet. Han visade in oss på sitt hotell/restaurang där taket var fullhängt av turkiska lampor (4000 lampor på hela hotellet), riktigt coolt. Efter att ha pratat med honom en stund blev vi hux flux inbjudna som hans gäster, vilket innebar att vi fick äran att sitta i hans privata "museum" . Här avnjöt vi en jättegod middag omgivna av oräkneliga samlingsobjekt - 100åriga kläder, säkert ett par hundra teunderlägg, takbonader, mattor - allt i en salig blandning från världens alla hörn. Här fick vi också träffa hans vänner och familj. Det bjöds på vin, efterrätt och nötter. Folk droppade in och ut, satt runt små bord eller tog igen sig på en hög golvkuddar, och vi hängde där i drygt fem timmar och hade det bra.
 
... Hotellägarsnubben fyller förresten år idag så vi kanske ska köpa med oss något fint och gå på hans födelsedagspartaj senare i kväll ...
 
Igår var också en fin dag! Vi hoppade på en båt för att åka ut till Prince's Islands. Det var varmt och ganska soligt så det passade perfekt. När Elin och Carro skulle vara med på en bild tillsammans med den fina bakgrunden fick de en smärre chock; en fiskare som stod bredvid tyckte nämligen inte motivet var fulländat förrän två av hans extremt slemmiga och döda fångade fiskar fick vara med på fotot, vilket medförde att båda två snällt fick se glada ut och visa upp varsin liten firre för kameran (bästa stunden på dagen för Maria som stod säkert utom räckhåll och tog kort). Vi hade även förmånen att stå bredvid en turkisk guide hela vägen till ön som gav gratisguidning och svarade på frågor, mest till oss och inte så mycket till sin grupp som faktiskt betalat för hans tjänster... Men vi klagade inte! Büyükada (den största av prinsöarna) var verkligen helt underbar! Det fanns inga bilar på ön så det var en rätt stor kontrast till den stressiga staden. Vi utforskade ön tillsammans med en tysk tjej från hostelet, och kom fram till att det nog var en av de vackraste öarna vi varit på. Fint som snus!
När vi var klara på ön och hade fått i oss lite middag tog vi en färja tillbaka till fastlandet. Och efter att Maria tålmodigt läst historien bakom Istanbuls otaligt många moskéer högt och både Elin och Carro somnat under New Mosques svindlande tidsresa gav Maria upp, slog ihop boken och gick och lade sig hon också.
 
Idag ska vi ut och turista! Bland annat besöka några av moskéerna med otroligt intressant historia, Aya Sofia, blå moskén och kanske något annat roligt... Vi får se!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0