< Till bloggens startsida

Nytt från Belgrad

Tjatja alla läsare!
Vi ber om ursäkt för dålig uppdatering, vi ska försöka bättra oss!

Igårkväll var vi ute med en australiensare (som vi delat tågkupé med nästan hela vägen till Belgrad) och hans roommates, en småskum kille från Turkiet och en tjej som var tandhygienist. På något sätt hamnade vi på en serbisk gay/svartklubb i ett lägenhetshus med glaslösa fönster, där det kryllade av sköndansare med fantasifulla moves ... En väldigt udda men spännande upplevelse må vi säga! När vi skildes åt tidigt imorse fick vi den turkiska killens nummer och klargörandet "I can not see you tomorrow and I don't know if we can travel together to Istanbul". Det var ju synd att vi missade den chansen liksom. Men vi får försöka överleva.

Imorse låste vi in oss på vårt hostel. I säkert 10 minuter stod vi alla tre, mer eller mindre förbannade, och slet i dörren. Efter att ha ringt hostelpersonalen och bestämt deklarerat att det är något fel på dörren fick vi den stackars personen som svarade att lova att så fort som möjligt komma och släppa ut oss. Precis när vi avslutat samtalet lyckades vi dock hitta nyckelhålet och kunde gå ut, vilket ledde till att vi var tvungna att ringa en gång till. Så nu tror personalen här att vi är idioter (vilket vi måste tillägga att vi faktiskt inte är - nyckelhålet såg precis ut som en vanlig skruv) och fick oss att pröva och bevisa att vi faktiskt kunde öppna och låsa dörren. Känns väldigt bra.

Vi har åkt turistbuss också! En såndär röd med öppet tak, fullsatt med lönnfeta, svettiga turister i hawaiiskjortor och magväska, där alla hänger ut över takräcket för att fotografera varenda liten sten som har något exotiskt eller speciellt över sig. Självklart gjorde vi vårt bästa för att passa in, så nu är kameran full av halvintressanta, småsneda, lite suddiga bilder på ambassader och kyrkor från hela Belgrad. Typ. (Dock hade vi inga hawaiiskjortor. Och vi tog inte så mycket fula bilder, mest fina). Att hörlurarna vi utrustades med fylldes med klassisk synthmusik lite då och då gjorde det hela bara ännu bättre.

Vi har även tittat på ett gammalt fort, sett en extremt skäggig man i pälsmössa (som vi förövningar befarar var hans före detta katt...)gå och sjunga för sig själv och unnat oss lite protein på en jättemysig restaurang. Belgrad är bra, och vi gillar det!

Det var allt för oss ikväll, nu ska vi hitta en traditionell serbisk bar.
Hoppas ni kan hålla ut till nästa inlägg!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0