< Till bloggens startsida

Cesky Krumlov var faktiskt extremfint!.

HejHå!

Här sitter vi i vårt luftiga rum i varma Budapest, så kom vi på att vi faktiskt inte har nämnt hur vackert Cesky Krumlov är!

Väldigt vackert!

Hela den lilla staden är klassad som världsarv och det kändes verkligen när man gick på de små kullerstensgatorna. Så mysiga hus, gränder, caféer och affärer!

Trots Krumlovs "imponerande storlek" (smått ironiskt) fanns där ett rätt spektakulärt slott, med en riktigt spektakulär slottsträdgård! I den trädgården hängde vi några timmar framför en sjö full av näckrosor, och njöt av solen som faktiskt vågade visa sig ett tag. Om ni mot förmodan skulle halka in i denna ministad under någon av era otaliga Tjeckienresor, så rekommenderar vi den trädgården.

Något annat vi rekommenderar är att kämpa sig upp för kullarna/bergen runt om Krumlov för att slänga en blick på utsikten, förslagsvis vid solnedgång. Det gjorde vi, och utsikten var underbar - man såg hela staden! Om man dessutom, som vi, råkar stanna en aning för länge så att det hinner bli läskigt och mörkt, så ser man ljusen i staden tändas och det blir om möjligt ännu finare. Att sedan ta sig ner för hala, branta stigar i mörkret är kanske inte så fint, men absolut värt det.

Något vi rekommenderar halvmycket däremot är att gå upp klockan fyra på morgonen och i mörkret möta diverse hemvändande festare när man med 17 kilo tunga ryggsäckar vandrar den timmeslånga uppförsbacken till tågstationen. Som ni förstår testade vi även detta. Det var ingen hit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0