< Till bloggens startsida

Dag 6 - Prag! Och lite annat.

Hej alla fans!

I natt tog vi liggvagn mellan Bryssel och Prag, med stopp i finfina Köln där vi besökte en vacker katedral som passande nog hade en stor nattgudstjänst med massor av tända ljus och skönsång. Vi gick alla därifrån med lite lugnare sinne och varsitt meddelande direkt från Gud (!). Liggvagn var riktigt mysigt och rekommenderas starkt över sittsovvagn, främst för att det faktiskt gick att sova utan att byta ställning 13456366 gånger. Och för att vi kunde ligga och titta ut på stjärnorna innan vi somnade.

På något vänster glömde vi, eller sköt iallafall upp boendebokningen i Prag. På tåget fick vi sen veta av våra slovakiska grannar att Prag, just denna helg, både har någon sommarenäröver-höstenkommersnart evenemang och coldplay på besök. Vi lyckades iallafall knipa sista platsen på hostelEmma när vi kom fram, och det var ju bra.

I Prag är det fint. Vi trivs redan även om vi inte hunnit mycket mer än äta och ... Äta. De senaste dagarna har vi även besökt Maastricht, Antwerp och Bryssel (som tidigare nämnt). Maastricht var superfint - kyrkor, smågator, gränder och duggregn. Vi drack kaffe i en gammal kyrka som gjorts om till ett jättebibliotek - världens finaste (enligt vår gå-runt-och-guida-dig-skälv-karta som vi köpte för 15 spänn och som antagligen var skriven av Maastreichtborna själva, men vi är beredda att hålla med..).

Och sist, minst men absolut inte oviktigast, Antwerp! Vilket ställe. När vi kom in på vårt hostel blev vi lite förvånade och ganska glada. Inredningen var klart anmärkningsvärd, med halvnakna, halvt stympade provdockor på väggarna, jättegosedjur som prydde hörnen, säckar i taket och schackbräden som funkade som bord blev det riktigt mysigt. Där träffade vi massvis av internationellt folk och till skillnad från Sarphati hostel i Amsterdam var folket en aning klarare i bollen här.

Nu ska vi ut och vända på Prag!
Kanske snyltlyssna lite på Coldplay.

Sbohem. Dobre zit!




Kommentarer
Olof

Ni verkar ha det trevligt. Jag ska också göra sådana resor när jag blir så gamla som ni. Jag saknar Carolina jätte mycket och jag längtar tills du kommer hem.

MVH Olof

2012-09-16 @ 21:31:20
Stefan W

Spännande att få följa era äventyr här hemifrån. Fin kvällsläsning för hela familjen. Ha så kul i Prag.

2012-09-16 @ 22:09:26

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0