< Till bloggens startsida

Dag 8 - Dimma, sol, uråldriga slott, parkhäng och kulturella upplevelser.

Kära Vänner!

Nu ska ni få höra om den mysigaste dagen i mannaminne, åtminstone i vårt halvrediga minne.

Så här började morgonen,(PappaStefan, håll dig i hatten för nu kommer du bli stolt)! Vi var uppe och härjade TIDIGARE än tuppen för att strosa runt på Prags morgondisiga gator. Vi köpte frukost hos mannen på hörnet och satte oss på muren vid floden Moldau. Där såg vi dimman lätta över Charles Bridge och hela Prags romantiska byggnader framför frukostmackan.

Vi träffade en fotograf som ansåg att vi på muren var ett mycket vackert motiv. Hon berättade även att just denna morgon var den vackraste på länge. (Ännu ett fint exempel på vårt extrema flyt!)

Efter den, kanske någonsin, finaste frukosten hade det lyckats bli rejält varmt! Vi besteg trapporna upp till Prag Castle (tydligen världens största slott) och gluttade på utsikten. Grymt fin! Slottet var också fint. Dock var det så jädrans stort att vi bara hann/orkade se litegrann av det. Coolt att ha varit där i vilket fall.

När vi kände oss mätta på gamla slott men ganska hungriga i övrigt, köpte vi varsin soppa med pommes (det var en ny kombo!) för att sedan ta vårt pick och pack och kaffetermos och fördriva ett par timmar intagandes sol i en park.

Och sen! Gick vi till gamla stan för att insupa Svansjön-balett. Peppen var stor. Baletthuset var däremot rätt litet, men det gjorde ingenting för föreställningen var jättevacker, och dansarna/dansöserna väldigt duktiga. Vi har lyckats vara både riktigt religiösa OCH kulturella under denna resan. Starkt jobbat. Heja heja! Ni lär inte känna igen oss när vi kommer hem igen, såna under av kultur och religiositet kommer vi att vara.

Vi avslutade natten i ett ölmuseum där vi drack... Öl. Den kostade 10 kr. Hejdå.




Lite bilder ska ni också få se. Vi framför slottsutsikten.   

Och vi när vi dansar balett.

(Nä, det var ljug.)

 


Kommentarer
stefan w

Tidigare än tuppen! Var har tagit åt er?
Kul att ni verkar trivas därute i världen.
Att följa er resa så här hemifrån är ett stort nöje.

2012-09-19 @ 17:23:11

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0