< Till bloggens startsida

Ett ungerskt "skithål"

Som ni vet har vi alla tre ganska lätt att skjuta på saker och ting och vara ute i sista stund (Måns - vi behöver inga förmaningar eller "vad var det jag sa) Men allt brukar ju alltid lösa sig till sist.. Och det gjorde det även idag.

Så nu, efter många om och men, sitter vi i Zagreb, dricker ett glas vin på en uteservering (sjukt varmt är det här!) och väntar på en nattbuss som ska ta oss till Rovinj.

Dagens besök var, enligt Carro "ett ungerskt skithål". Då vi inte riktigt tänkt på att kolla tågtiderna och tittat upp vilket ställe vi faktiskt var på väg till, klev vi av tåget på en gudsförgäten plats som inte ens var halvfin, vi visste inte var vi var eller hur vi skulle komma därifrån och vi kunde inte fråga någon eftersom vi aldrig tagit oss tid att lära oss ungerska.
Vi letade efter en turistinformation i evigheter (alla i denna lilla skithåla saknade ju förmågan att tala engelska utan förmedlade sig genom att peka och vifta åt olika håll eller genom att ivrigt eller irriterat prata ungerska i högre och högre ton då det verkade tro att vi skulle förstå språket bättre då de för full hals skrek orden till oss). Dessutom saknade denna lilla skithåla internet och vi träffade inte en människa som verkade inneha ett IQ över 30. Efter många turer fram och tillbaka fick vi veta att det enda - och sista tåget - lämnade en timma senare. För övrigt var väl denna skithåla, allmänt känd som keszthely helt okej, enligt bilderna på turistbroshyeren var stränderna och slottet dessutom sjukt fina. Och vill ni veta något positivt? Även om vi inte hann bada i den stora sjön, lake Balaton (Europas största någonting) innan vi var tvungna att fortsätta vår färd så åkte vi längs hela dess långsida och eftersom tåget puttrade fram i ca 50 km i timmen så fick vi en bra glimt av den, hurra!

Ännu en positiv grej var att vi blev en erfarenhet rikare så lärde vi oss antagligen något vi kommer ha nytta av senare i livet. Typ lita inte BLINT på Lonely Planets tips när det är lågsäsong, och tro inte att alla småstäder har internet och engelskspråkiga invånare. För det har de inte. Och då är du körd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0