< Till bloggens startsida

Hej fran Amsterdam. (Dag 2)

Hejhej!

Har sitter vi pa hostel i Amsterdam, dricker en kopp te och pustar ut. Efter en natt i en tagkupe tillsammans med en tjej fran Chicago kom vi alla, med mer eller mindre varkande kroppar, fram till denna underbart vackra stad.
 
Idag har vi: gatt, hittat en finfin park precis utanfor hostelet, varit med i en kinesisk reklamfilm, smugit oss med pa ett japanskt gruppfoto, snyltat provsmakningsost i massor, forhandlat oss till ett formanligt pris pa cykelhyrning, atit billig (men god) pasta, hittat blommarknad som var ratt fin och luktfylld, inhandlat tavelmotiv och sjal, tappat bort Carro en snabbis (hon kokte bara vatten i kallaren), hangt lite med skyhog man pa ett torg, skankt pengar till en annan, skyhog, basfiolspelande man som var riktigt skon, sett jattestora sapbubblor, lyckats fa ga pa gratistoa pa mcdonalds, blivit mobbade av smatjejer, druckit termos-kaffe och atit wienerbrod pa Dam-torget, hittat en Stellan-Skarsgard-i-Mamma-Mia-lookalike som overtalade oss om att cykel ar obligatoriskt i Amsterdam, tagit kort pa Rembrandt, och haft en sjukt mysig och rolig dag. Och nu sitter vi i kallaren pa Sarphati Hostel med folk ifran massa olika lander, och dricker Rooibos-te. Som sagt.

Och angaende fordomen om knark, hasch och hoga manniskor... arligt talat trodde vi val att dessa var overdrivna. Efter att ha kommit in pa vart hostel, mott tre hoga man i kon till incheckningen, med rabattkuponger pa knark bredvid disken, ha traffat vara italienska rumskompisar som efter ca tva meningar fragar om det ar okej att de roker pa och fatt forklarat av ytterligare en irlandsk rumskompis att han sovit de tva senaste dagarna med forklaringen 'you don't smoke?' borjade tom. vi undra... (kara foraldrar: vi knarkar inte. Bara lite latta droger som saljs i gathornen och det ar inget farligt som man kan bli beroende av sager dom...) (skojar bara).

Vi borde aven tillagga att Amsterdam kan vara den absolut vackraste staden nagonsin! ak hit.
 
Hutt!

Kommentarer
Solweig

Hej!
När ni skriver skyhöga män så menar ni väl att de är ovanligt långa , eller?
Men det låter som ni har haft en härlig dag i denna höga och vackra stad.
Kramar från Kalmar

2012-09-13 @ 09:17:29

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0