< Till bloggens startsida

Sep. 20, 2012

Nu är vi påväg till Cesky Krumlov. Som de ligister vi är sitter vi självklart längst bak i bussen, sparkar i ryggsätet framför, tuggar snus och skriker hejaramsor i kör. Och spelar Volvo 142 ashögt på mobilen. Bussen bjuder på varm choklad och tidningar på tjeckiska, så vi kunde inte ha det bättre!

Bild 1. Såhär såg det ut när vi smårullade hemåt efter att ha tryckt i oss alldeles för stora tårtbitar (självklart INNAN middagen) på ett cafe igårkväll. Fint!

Bild 2. Sen träffade vi Anna och Elisabeth (två kalmartjejer som passande nog också är på tågluff och bor ca 50 meter från oss!) Vi hamnade högt uppe på en balkong i en restaurang alldeles i närheten där vi bor. Där åt vi mat och gjorde vårt (halv)bästa för att hänga med på ett 48frågorsquiz som gick sådär ... ("vem uppfann teleskopet?" - "hette han inte Johan?"). Vi lyckades iallafall quizza oss till jumbopriset i form av en godispåse, så vi gick absolut inte därifrån som förlorare. Även om vi utan tvekan var sämst och godispåsen lika gärna kunnat ha tillfallit oss eftersom vi var ungefär 34 år yngre än alla andra. Barnpris typ. Efter denna rafflande tävling begav vi oss ut i nattPrag där vi hamnade på en nattklubb med högre luftfuktighet än en regnskog (vilket innebar att man praktiskt taget inhalerade svett, så vi gick ut rätt fort). Vi stötte även på en riktigt glad man med hästsvans och letade ölhall som visade sig vara stängd. (Mycket ölprat, men vi är faktiskt i Tjeckien så ha överseende ...)

Och för er som undrar: det var Galileo som uppfann teleskopet. Inte Johan.

I Cesky Krumlov kommer vi att bo granne med Hostel Egon, det blir svårslaget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0