< Till bloggens startsida

Bildbomb 8: Machu Picchu!

Bilderna från Machu Picchu, mest för att jag vill ha dem här att kolla på i efterhand. Det var så häftigt! Vi kämpade oss upp för Wayna Picchu också, som är det spetsiga berget som brukar synas bakom staden i alla klassiska Machu Picchu-bilder. En timme uppför hala och halvt pålitliga stentrappor, där vissa steg var en halvmeter höga (minst) men självklart var det värt det och dessutom ganska spännande. Har läst nu i efterhand att den vägen uppför berget kallas "Wayna Picchu stairs of death" för att, ja, det är väl kanske inte världens säkraste grej att syssla med. Men: fin utsikt fick vi iallafall! Och extra motion.

 Här är början på trappan till Wayna Picchu-berget!
Vi fick en tidig tid (man går upp på speciella tider så att inte för mycket folk springer där per dag) så det var ganska dimmigt och lite kallt, vilket i och för sig var skönt för annars hade vi kanske dött av värmeslag. Här är vi nästan uppe!
Machu Picchu ovanifrån! Här ska man, med lite fantasi, kunna se att "staden är formad som en kondor". I övre högra hörnet huvudet, nere till vänster stjärtfjädrarna. Och så två vingar, och en tredje något oklar utväxt. (Jag har lite svårt att se fågelformen ...)
 På väg ner från Wayna Picchu igen! Här var det brant, och hade varit en smula jobbigt att snubbla eller halka, så vi fick försöka hålla oss i väggen på ett gammalt stenhus. (Jag hade inte reflexrygga hela tiden förresten, det är bara ett regnskydd. Om någon undrade).
 Toppen på Wayna Picchu. Om man tittar riktigt noga ser man att det sitter folk på stenblocken högst upp. Där satt vi också!
 Klassiska bilden, ett måste. Wayna Picchu i bakgrunden!
 Sån här är ju också obligatorisk.
 Sara och Agnes framför berg.
Sen gick vi upp till solporten! 
 Utsikt från solporten.
 Hela staden var full av lamor som spatserade runt som om de hyrde stället. Fina!
 Vi hittade gräsplätt och vilade benen lite - var ju trappor upp och ner och hit och dit även bland ruinerna, och på dagen blev det dessutom jättevarmt.
 Ruinbild 1
 Ruinbild 2.
 
Där satt den! Nu ska jag uppsöka köket för lite ost och kex.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0