< Till bloggens startsida

Bildbomb 5: Berg, stengubbar och färgglada kjolar.

Hallådär hemma i sofforna! (Mini-utdrag ur mitt och Marias radioprogram som vi gjorde en gång i tiden ...)
 
Har inte bloggat så mycket nu, mest för att jag inte har så stor anledning att blogga reseblogg hemifrån Sveriget. Fast! De senaste dagarna har jag faktiskt utforskat Skåne! Middag och häng i Lund med ett litet gäng rosabusskompisar, superkul att träffa dem igen verkligen! Och inte nog med det, jag har fått se nästan hela Skurup också. Så jag har det bra även om jag inte är kvar i Peru. Och annars om dagarna ägnar jag mig åt att servera indisk mat, ta emot beställningar på indisk mat, försöka lära mig uttala namnen på indiska maträtter och dessutom söka lägenhet åt chefen, helst i centrala Kalmar. Har även fått i uppdrag att skriva en liten informationstext till restaurangens hemsida eftersom den nuvarande, av okänd underlig anledning, är skriven på latin. Det går inte få fram något vettigt ur texten heller, ens om man översätter den till svenska. Har ni några minuter över och känner för att dra på mungiporna kan ni ju alltid testa att google translatea detta: www.tandoorihouse.se.
 
Men det jag skulle göra här var ju, egentligen, att fortsätta terra er med bilder. Så här kommer de! Från Valle de la Luna utanför La Paz, från när vi besökte Tiwanakuruinerna i Bolivia och från Titicacasjön.
 

Sara jätteglad över att få titta på coola stenformationer!
Och jag, då. Hej hej!
Fint med lite eroderade berg.
Hänger med tuff stenfigur som kallas Ponce. Han är gammal. Internet säger väldigt olika i denna fråga, men när vi var där fick vi höra att han/hon/hen och resten av ruinerna är ca 5000 år gamla. Ganska gammalt. (Köpte en mini-Ponce på häxmarknaden i La Paz och tog med mig hem, han står och vakar över mig när jag sover nu).
Solport! Också den typ 5000 år. Alltså riktigt mycket äldre än Machu Picchu, och enligt Wikipedia som alltid har rätt var Tiwanakufolket ännu skickligare på byggteknik än inkafolket. Tyvärr var det inte så jättemycket kvar av ruinerna här, och vi var under lite tidspress så hann inte se allt, men häftigt var det!
Jättehimmel, ruinkulle, Agnes och Sara.
Åkte båt ut på Titicacasjön. (Världens högst belägna segelbara sjö fick vi lära oss).
Urofolket bor på flytande öar som de bygger av vass! Dem hälsade vi på en sväng.
Här berättar hövdingen på ön vi besökte hur de gör när de behöver bygga en ny ö. Litet utkikstorn är obligatoriskt!
Sen var det fri lek och jag, Agnes, Sara och Karin gick hem till en liten dam som klädde på oss indiankläder. Vi trodde att detta var något som hörde till och som alla fick göra, men när vi klev ut ur den lilla hyddan igen var det bara vi som var såhär snygga. Vilken himla lyx tyckte vi! (Tyvärr fick vi lämna ifrån oss kläderna när vi skulle hem, så detta är ingen outfit ni kommer att få se mig i på Kalmars uteställen i sommar. Tyvärr, som sagt).
 
Sådär. Nu ska jag gå och hänga lite med min mor. Ciao ciao!

Kommentarer
Ingrid

Meeen eliiin! Varför sa du inte att du var i Lund, då hade vi ju kunnat ses?

2013-05-13 @ 22:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0