< Till bloggens startsida

Rio Dulce

Och nu vidare.
Vi besökte Rio Dulce och Livingstone i början veckan (efter vår helveteslånga busstur på totalt 42 timmar längs med hela mexikanska gränsen.. Men mer om det senare.). Här låg alla hostel längs en flod och man fick sin egen privata båtsnubbe som skjutsade runt på en, mysigt!

Vi åkte den mycket berömda lilla båttrippen mellan Rio Dulce och Livingstone som gick mellan storslagen natur. Och vi kunde åtminstone njuta av den storslagna naturen på hemvägen.. på ditvägen njöt vi mest av den storslagna utsikten i form av en svart presenning (regnperiod som sagt). Livingstone hade inte mycket mer att erbjuda än svart befolkning (exotiskt mina vänner, mycket exotiskt) och en sjuuuukt god fisksoppa med havets alla läckerheter i, lokal specialitet minsann!

En annan dag åkte vi och badade i vattenfall. Världens enda (källa saknas) vattenfall där själva fallet är kokhett vatten (varmt källvatten ni vet) och vattnet nedanför är normalt tempererat.
Iallafall! Vi fick se landsbygden och åka kollektivt, alltid lika spännande! Sen skulle vi på en "stilla kanottur där ni kan slappna av, njuta av det klart blå vattnet, lyssna på tystheten och beundras av den storslagna naturen". Nä, inte riktigt. Regnet hade gjort vattnet bajsbrunt och vattenmassorna förändrade snabbt turen till en ofrivillig raftingtur med skruttig träkanot, klippklättring och kommentarer som "nu är det bara EN farlig passage kvar". För icke naturnördar som oss passade konceptet nog lite bättre. Vet inte vad israeliterna i båten tyckte men vi var nöjda.

Det var allt för nu, känguru!

Det här är en googlad bild från någon som gjort samma båttur som vi, så ni vet hur det såg ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0