< Till bloggens startsida

Belize och sånt skoj

Belize var fint. Och coolt. Och varmt. Och bra på alla sätt.

Vi hängde ett par dagar på Caye Caulker - en paradisö mitt ute i det Caribiska havet. Fint ska det va!

Och fint var det minsann. Första dagen hängde vi med på en heldags snorkelutflykt ut över bariärreven. Och vi såg mycket må ni tro; rockor, hajar, jättesköldpaddor, fiskar (det trodde ni inte va?) och ja; mycket, mycket mer. Dock missade vi våra vänner sjökorna, hela anledningen till att vi från början följde med på turen, men vad gör väl det om 40 år hej&hå! Dagen avslutades med en tur längs mangroveträsken där vi satt i fören på båten, drack drinkar (misstänkt likt vodka-fantaexotic-blandningen man hällde i sig när man var 16 år och saknade förstånd) och åt färsk ananas tills vi storknade. Fint.

Dagen efter, håll i hatten, flög vi över det mycket kända och beryktade blå hålet ("the Blue hole in Belize"). Då det för dagen inte fanns någon dyktur dit bestämde vi oss, tillsammans med en annan svensk tjej som vi lärt känna, att haka på James som ordnade flygturer dit i sitt miniplan (och detta till ett lägre pris än dykningen - vilken deal va?) och ja, självklart var det dundercoolt och ja, självklart är det en upplevelse som vi aldriiiig kommer att glömma! Vi flög riktigt nära vattenytan och vi fick chans att se både korallreven och det blå hålet (som förresten, om vi har fattat historisk rätt, är en fd. undervattensgrotta där taket rasat in och helt enkelt bildat ett jäkligt djupt hål) Tre nöjda tjejer och en James landade sedan på Caye Caulker en timma senare.
På kvällen packade vi ihop våra saker, tog en båt till Belize City (mindre nice ställe - undvik Belize City) och hoppade på en buss.
Belize var bra men äckligt dyrt. Därför gjorde vi våra plånböcker en tjänst och for iväg innan de gapade tomma och blev ledsna.

Hörs, Börs!(nu tänkte vi börs, som i pengabörs. Så att alla hängde med på det..)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0