< Till bloggens startsida

TIKAL

Idag har vi gjort något riktigt fint. Vi har besökt världens andra största Mayaruin, Tikal (typ det enda som Guatemala faktiskt är känt för..). Vid 02:30 ringde alarmet och vid 03:00 gick bussen till tempelområdet. Efter en promenad genom djungeln kom vi fram till det största templet där vi sedan satt och såg solen gå upp över templen nedanför oss och hörde djungeln runt omkring oss vakna till liv.. (Poetiskt det där lät eller hur, men det var faktiskt ganska poetiskt) och vi måste erkänna en sak; vi såg inte solen gå upp, bokstavligt talat, det var dis i vägen, men det gjorde inte så mycket - men man ska ju inte ljuga som Måns hade sagt.

Vill ni läsa om Tikal, googla det, faktan blir antagligen mer rätt då. Vi besökte 90% av de 20% som gick att besöka.(Maria anser att detta är mycket viktig fakta...) Stört fint och stort och mäktigt och ballt och fränt och imponerande och VARMT var det iallafall (ni anar inte hur varmt det är; folk har seriöst legat på hostelet i eftermiddag, det är omöjligt att röra sig. Vi försökte trotsa det här med att gå och sätta oss på ett fik; sen satt vi där och höll på att dö. Maria svettades på halsen, Carro på vaderna, det är inte normalt. De tyska turisterna bredvid oss höll också på att förvandlas till små blöta pölar så vi passade in åtminstone, tur det!).

Tillbaka till tempelområdet. Tja, finns inte så mycket mer att förtälja. Vi hade kul med foton tillsammans Tikals huvudtempel och uppskattade vår vandring genom djungeln. Det var väl det.

Ikväll blir det att somna tidigt, imorgon åker vi till Belize kl 05:00, skönt med sovmorgon!

Tjosan Trosan!

(Vad säger ni om att byta ämne på hälsningsfraserna kompisar?)


Kommentarer
Ingrid Holmberg

Guatemala är också känt för utsökta sockerärter. Jag spisade några i går.
När jag nu har er på tråden-ha-ha- vill jag passa på och tackaför jättetrevliga reseskildringar Kram

2013-05-07 @ 10:25:15

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0